Камінь цитрин: кому підходить

Камінь цитрин: кому підходить, властивості та факти про нього

Осяяний неповторними відтінками золотого, жовтого та лимонного кольорів камінь цитрин протягом усієї історії вважався символом багатства, процвітання та достатку. У давнину вважалося, що він допомагає позбутися негативу в душі, подолати страхи, повірити у свої сили, а також досягти професійного успіху. Навколо цього мінералу немає мороку і негативу. Це все – про камінь під назвою цитрин.

Ювелірний камінь цитрин: історія та властивості

У різних культурах ювелірний камінь цитрин просочений енергією сонця, а коріння згадок про нього сягає давнини. Згідно з однією з легенд описується бог, що спустився з небес на землю, щоб нести людям тепло та світло. Він ніс промені жовтого кольору, наповнюючи при цьому навколишній світ сяйвом сонця. А коли бог був уже на землі, то його промені проникну в найтемніші закутки земної кори й перетворили звичайнісінькі камені на цитрин - кристали яскраво-жовтого кольору. У результаті цитрин став символом енергії та щастя.

Стародавні римляни та греки застосовували самоцвіт для виготовлення прикрас, які були амулетами для залучення процвітання та фінансового добробуту. Тому такі моделі були в пошані знатних вельмож.

Багато культур вважали дорогоцінний камінь цитрин символом успіху та щастя. А цитриновий колір асоціювали з енергією сонця. Його сяйво викликало захоплення і піднімало настрій. Людство вірило, що цитрин властивості має притягувати успіх, позитивну енергію та добробут. До того ж він був захисником від негативного впливу, заздрості та злості. А з діамантами діаманти формують магічний ансамбль, що дарує енергію і красу кожному, хто його носить.

Напівкоштовний камінь сьогодні видобувають у США, Іспанії, Франції, Великій Британії, Бразилії, Мадагаскарі та інших країнах. Найбільшим постачальником цього сонячного мінералу по праву вважається Південна Бразилія. Справді, де ще міг би знайти своє місце такий сонячний мінерал, як не в спекотній країні?

Колір описується як лимонно-жовтий, а за своїми характеристиками він дуже схожий на аметист. і це не дивно, адже каміння цитрин - це ще один різновид кварцу, який також є найпоширенішим мінералом на планеті.

Твердість цитрину сягає 7 балів за шкалою Мооса, отже сколи та тріщини у ньому малоймовірні. Блиск скляний.

Зустріти у природі яскравий натуральний цитрин камінь дуже складно, тому більшість комерційних каменів одержують шляхом термічної обробки аметиста. Тому можна періодично зустріти й іншу назву цього самоцвіту – спалений аметист.

Також цим методом народжується ще один мінерал – шляхом термообробки цитрину та аметиста добувають нового вигляду каменю – аметрин. З незвичайним оранжево-червоним з бурштиновим відливом кольором.

Цитрин магічні властивості має в плані енергетичного характеру, які й дарують йому таку популярність:

  • підіймає рівень матеріальної стабільності, і навіть допомагає досягти високого рівня життя. Енергія каменю позитивно впливає на людей, які займаються розумовою працею та за обов'язком служби вирішують нестандартні завдання.

  • підходить для творчих особистостей, розвиває логіку та посилює особисту мотивацію. Каблучка з цитрином на пальці стане запорукою успішних пошуків відповідей на питання.

  • це камінь процвітання, що допомагає у професійному зростанні, знижує рівень депресії.

  • є думка, що цитрин знижує рівень хронічної втоми та допомагає повернутися до життя після душевних потрясінь.

  • сприяє вирішенню складних життєвих ситуацій, допомагає повернути перерване спілкування, розвиває ініціативність та сміливість.

  • сприяє покращенню пам'яті, а також допомагає усвідомити радісні події у житті, а також дарує оптимізм.

  • камінь має очисні здібності.

  • вважається, що мінерал оберігає енергію сонця, тож і у власника такої енергії буде в достатку, яку він у надлишку може пускати на добру справу.

  • формує захисне енергетичне поле довкола власника.

Камінь цитрин властивості має також і лікувального характеру:

  1. підтримує функціонування серцево-судинної системи

  2. відповідає за секрецію інсуліну

  3. регулює роботу печінки та селезінки

  4. цілюще впливає на систему травлення

  5. нормалізує роботу щитоподібної залози

  6. зміцнює імунітет

  7. виводить токсини з організму

  8. бореться із сухістю шкіри

  9. сережки з цитрином рятують від мігрені

  10. стабілізує вагу

  11. допомагає від безсоння

Цей камінь-амулет використовують як допомогу для породіль. Найчастіше він застосовується у вигляді еліксиру, який можна приготувати, потримавши камінь у воді протягом 12 годин. Використовують його шляхом прикладання примочок із цією водою. Якщо людина відчуває зневіру, варто розбризкати цей еліксир по квартирі, а в районі грудей покласти камінь. Так витримати 20 хвилин.

Важливо знати, що напівдорогоцінний камінь не є панацеєю від хвороб і не може замінити відвідування лікаря. Він може лише стати додатковим помічником під час розв'язання подібних проблем.

цитрін

Цікаві факти про цитрин

Існують цікаві факти про цитрин, які варто знати кожному, хто планує купити прикраси з ним:

  1. Вважають, що найменування мінералу виникло внаслідок аналогії з французьким словом “citrone”, що перекладається як “лимон”. А з латинського слова “citrina” перекладається як “жовтий”.

  2. До 1556 камінь називався просто жовтий кварц, а потім тільки до нього прикріпилася назва "цитрин".

  3. Цитрин також називають каменем купців. Все це завдяки повір'ю про те, що самоцвіт здатний притягувати до себе гроші та процвітання. Якщо покласти в кишеню камінь і носити його постійно із собою, це примножить кількість грошей.

  4. Тривалий час каменю приписували низку магічних здібностей, таких як оберіг від чуми, змій, укусів павуків, а також проти лиходіїв.

  5. Огранений цитрин дуже схожий на жовтий топаз, який характеризується вищою вартістю. Для того, щоб їх розрізнити потрібні спеціальні інструменти. Цитрин камінь ціна за карат набагато нижча за топаз.

  6. Більшість цитринів, які ми бачимо на вітринах ювелірних магазинів, є термічно обробленими аметистами або димчастим кварцом. Відрізнити їх можна тільки по невеликому червоному відливу термообробленого каміння.

  7. Найбільший екземпляр був здобутий біля Бразилії й важив він 2258 каратів. Він зберігається у Смітсонівському інституті.

  8. Основний видобуток цитринів відбувається на території Бразилії. Також його можна знайти в Уральських горах, Замбії, Мадагаскарі.

  9. Подряпати такий камінь досить легко, тому носити його варто акуратно. Також він здатний вигоряти на сонці, тому варто берегти його від сонця. Прикраси з цитрином зберігають у темному місці окремо від інших виробів.

  10. Вважається, що першими почали носити цитрин римляни.

Кому підходить камінь цитрин?

Цитрин - сонячний камінь, що дарує енергію та оптимізм. Він допомагає зміцнити позитивне мислення та підходить для стимуляції життєвого зростання. Він корисний практично для кожного і не має протипоказань, проте є знаки зодіаку, камінь цитрин кому підходить ідеально:

  • Тільцям допомагає посилити стабільність, практичність та наполегливість. Він зміцнює самоцінність, приваблює процвітання та успіх.

  • Для Левів цитрин стає джерелом яскравості та оптимізму. Він зміцнює самоповагу, приваблює радість та внутрішній блиск.

  • Близнюки отримають підтримку у покращенні комунікативних здібностей та достатку. Зміцнює ясність розуму та сприяє успішній взаємодії. Цитрин стимулює гармонійність та врівноважує емоційний стан, сприяє створення гармонійної обстави.

  • Стрілець у компанії мінералу досягає ясності розуму та розширення горизонтів. Як найоптимістичніший знак зодіаку камінь приваблює духовне та особистісне зростання.