прикраси із кіно

Топ-5 популярних прикрас з фільмів: 

Кіноіндустрія любить використовувати ефектні прикраси у своїх картинах. Однак у більшості випадків це підробки або репліки, що імітують справжні дорогоцінні метали та каміння. Адже є ризик втратити цінні вироби, або ж їх можуть просто викрасти. Однак деякі творці шедеврів заради барвистих кадрів готові іти на ризик. У результаті в кіношедеврах вигравали не лише чарівні актриси, а й неймовірної краси коштовності, вартість яких важко виміряти. Згадаймо найбільш знамениті прикраси з фільмів, які викликали фурор у кінематографі.

Ювелірні прикраси з фільмів: коли коштовності осяюють кадр

Знамениті прикраси з фільмів – це не лише деталь реквізиту для створення відповідного настрою. Буває, що коштовність настільки яскрава, що може зіграти роль повноправного героя кінострічки. Ці вироби розробляються спеціально для картин відомими дизайнерами чи ювелірними будинками. Колаборації світових брендів та режисерів створюють справжні шедеври, які після прем'єр переходять у реальне життя. Згадаймо найбільш культові коштовності зі світових шедеврів кінематографа.

У фільмі "Ярмарок марнославства" ювелірний будинок Chanel презентував колекцію прикрас, якій подарував назву однієї з головних героїнь - Becky Sharp. Ми бачимо героїню Різ Уізерспун у винятково красивих коштовностях, але найдивовижніші з них - намисто зі вставками бірманських рубінів, інкрустовані плетіннями з діамантів. Ця коштовність нагадує відомі намиста, зокрема конкретна модель стала реплікою прикраси Коко Шанель колекції 1932 року.

Поповнив список “Найдорожчі ювелірні прикраси” чокер, у якому героїня Анджеліни Джолі у фільмі “Турист” з'являється в одній зі сцен. Чокер виконаний в ажурному стилі й тонка робота прикрашає алмази старовинного огранювання. Ці камені увиті листям з діамантовим розсипом. Декор коштовності ретельно продуманий, рясніє численними елементами та інкрустований великою кількістю дорогоцінного каміння. Вартість його оцінюється в 1,1 млн. доларів. Матеріалом для створення цього шедевра стала старовинна тіара, з якої ювелір Роберт Прокоп створив цю яскраву коштовність. Після закінчення зйомок коштовність поряд з іншим реквізитом виставили на аукціон для продажу.

Фільм "8 подруг Оушена" запам'ятався не лише динамічним сюжетом, але також подарував світові знамените намисто від Cartier - Jeanne Toussaint Cartier. Мотивами для створення цієї ексклюзивної прикраси стало кольє, створене самим Жаком Картьє для індійського махараджі Наванагару у 1931 році. Спочатку планувалося, що коштовність буде включати відомі алмази, але майстри мали всього 8 тижнів для роботи, тому алмази замінили фіанітами. А розмір каменів зменшили, щоб вони органічно вписувалися в образ героїні Енн Хетеуей.

У екранізації знаменитого роману Стефані Майєр "Сутінки" використовувалися прикраси модного будинку Infinite Jewelry Co. Найбільш розкішною прикрасою, що запам'ятовується, стало заручне кільце Белли, що подарував їй Едвард Каллен. Модель була розроблена в колаборації засновниці ювелірного бренду Шеллі Ештон зі Стефані Майєр. Для інкрустації моделі у вікторіанському стилі застосовувалися діаманти. Згодом виріб був проданий на тематичному аукціоні за 16800 доларів.

Відомі кольє, намиста та знамениті каблучки з фільмів

Ювелірні прикраси з фільмів - це не лише красиві коштовності, це також глибокі символічні вироби, які уособлюють життєво важливе рішення або вибір героїв. Так у фільмі "Мулен Руж" ажурне діамантове кольє стало символом відмови від справжнього кохання. Коштовність була створена під впливом епохи Людовика XVI майстром австралійського походження Стефано Кантурі. У кольє налічувалося 1308 діамантів вагою 134 карати. Після закінчення зйомок намисто було виставлено на аукціон, але ювелір не допустив продажу свого дітища та залишив його для себе.

Якщо комусь і запам'яталися коштовності на великому екрані, то розкішне кольє героїні Джулії Робертс у фільмі "Красуня" згадується одним із перших. Намисто з 23 рубінами ограновування "груша" було створено ювелірами компанії Fred Joailler спеціально для фільму. Вартість його оцінюється в 1,35 млн. доларів.

Заслуговують на увагу кільця з фільмів. Одним з таких прикрас стало в кіно кільце з діамантом для Керрі Бредшоу, яким Містер Біг пропонує героїні заміжжя. Модель дизайнера Itay Malkin прикрашена чорним діамантом 5 каратів. Кільце створене спеціально для фільму за участі Сари Джесіки Паркер чий смак та талант не підлягають сумніву. До речі, виробництво цієї моделі навіть поставили на потік.

Ювелірні прикраси в кіно можуть мати статус “найдорожчі ювелірні вироби на екрані”, як, наприклад знамените кольє ювелірного бренду Harry Winston, створене для фільму "Як позбутися хлопця за 10 днів". Вишукана дорогоцінність, в центрі якої красується сапфір жовтого кольору вагою 50 каратів в інкрустації діамантів привертає до себе увагу та грає в сцені фільму, як один із персонажів. Вартість його оцінюють ні багато ні мало, а в 5 мільйонів доларів.

Культовий фільм "У джазі тільки дівчата" подарував нам не тільки приголомшливу гру Мерилін Монро, але також дивовижне кольє Harry Winston. Ключовою частиною в кіно намисто став індійський діамант Moon of Baroda вагою 24 карати. Вік цього каменю досяг понад 500 років. Після закінчення зйомок слід цієї прикраси загубився, а пізніше сплив лише камінь. За оцінками його ціна 1 млн. доларів.

Ювелірні прикраси з фільмів:

Історичні коштовності

Знамениті історичні коштовності можна зустріти у фільмі “Принцеса Монако”, у якому красувалася Ніколь Кідман під час зйомок. Будинок Cartier спеціально для кінострічки відтворив прикраси, які Грейс Келлі отримала у день свого весілля - намисто з масивними діамантами із трьох ниток, а також рубінову діадему. Саме такі моделі були трендовими у 50-х роках минулого століття.

Історія ювелірної моди повною мірою відображена у фільмі “Анна Кареніна” з Кірою Найтлі у головній ролі. Як офіційне обличчя бренду Chanel, вона особисто попросила згоди модного будинку на використання у зйомках їх виробів. У відповідь компанія випустила цілу колекцію Haute Joaillerie, розроблену для кінострічки. Найяскравішими виробами стали кольє Camelia Poudre за 2 млн. доларів, сережки з сапфіром і діамантова брошка вартістю 2,5 млн. доларів. Після завершення зйомок вироби повернулися до компанії.

У ряді історичних фільмів не можна пройти повз “Клеопатру” з Елізабет Тейлор у головній ролі. Фільм на той час обійшовся в 44 млн доларів і придбати ювелірні прикраси було вкрай невигідно, тому знамениті обручки з фільмів про Царицю Єгипту, намиста та сережки - це біжутерія високої якості.

Обираємо топ-5 прикрас із кіно

Прикраси з фільмів Україна пам'ятає відомими кіношедеврами, але хочеться виділити найбільш пам'ятні, гідні окремого розділу як у кіноіндустрії, так і в індустрії ювелірної моди:

5. Культовий фільм “Віднесені вітром” сяє сліпучими вбраннями, пишними декораціями та вінтажними прикрасами. Костюмери та дизайнери часто виходили зі становища, виготовляючи костюми та декорації з підручних засобів. Так співпало, що брошка з оніксом, в якій з'являється героїня Вів'єн Лі в момент жалоби за своїм чоловіком, належала матері художника по костюмах Уолтера Планкетта, і була справжньою вінтажною цінністю.

4. Популярні дорогоцінності із фільмів часто вводять у світ історичної моди. У драмі "Ще одна з роду Болейн" фігурує перлинна підвіска на шиї Анни Болейн. Ця прикраса не була імпровізацією ювелірів. Анна насправді носила на шиї латинську букву "В". Ювеліри повторили модель прикраси фото за картинами із зображенням майбутньої дружини Карла IIX. Така коштовність відображає напрямок ювелірної моди тієї епохи.

3. Класичні коштовності 20-х років виблискують в екранізації роману Скотта Фіцджеральда "Великий Гетсбі". Неймовірну кількість виробів - золото, платина, коштовне каміння, створив ювелірний бренд Tiffany & Co. Моделі, виконані в дусі ар-деко, вже увійшли до класики й досі знаходяться у верхніх списках популярності частково завдяки вишуканій екранізації.

2. Більше півстоліття минуло з моменту екранізації культового фільму "Сніданок у Тіффані" з Одрі Хепберн у головній ролі, але досі образ її героїні Холлі Голайтлі з маленької чорної сукні, високої зачіски та вишуканих перлинних намист вважається зразком стилю. У центрі картини грає знамените кольє з п'яти ниток перлів, переплетених між собою та поєднаних брошкою з діамантами. Модель була виготовлена спеціально для зйомок фільму та згодом стала візитною карткою бренду.

1 Безумовним лідером серед популярних прикрас у кіно став кулон із фільму “Титанік” 1997 року. Чого варта сцена, в якій Роуз позує оголеною смиренному бідному хлопцеві в одній лише прикрасі. Цікаво, що саме ця коштовність виявилася зовсім не цінною. У фільмі використовувався підвіс із білого золота, синього танзаніту, огранованого у формі серця в оточенні фіанітів. Прикраса, створена ювелірним брендом Aspey & Garrad, обійшлася творцям фільму всього в 10 000 доларів. Лише згодом після приголомшливого успіху фільму було створено копії кулона діамант “Серце океану” з дорожчих матеріалів. Так, підвіс із цейлонського сапфіру вагою 171 карат в оточенні 103 діамантів, інкрустованих у платину, був на церемонії вручення премії Селін Діон Academy Awards.

топ-5 прикрас із кіно