як зняти обручку з опухлого пальця

Поради для зняття каблучки з опухлого пальця

Нехай нечасто, але часом виникають неприємні обставини, коли звичне кільце на руках погано злазить. Зазвичай сидить комфортно, а от одного дня застрягло на пальці та не хоче зніматися ніякими зусиллями. Не дивно і запанікувати в такій ситуації. Ми зібрали найдієвіші поради, як із цією ситуацією можна боротися і якщо набряк палець, як зняти обручку.

Якщо у Вас виникла така проблема, то обов'язково потрібно якнайшвидше зняти прикрасу. У протилежному випадку ситуація загрожує низкою проблем:

  • При набряках пальці збільшуються за обсягом і кров погано циркулює. При цьому порушується венозний відтік, що може призвести до ампутації кінцівки.

  • Якщо вчасно не зняти кільце, що застрягло на пальці, то допомогти з таким лихом зможуть тільки рятувальні служби. Вони можуть розкусити перстень кусачками або розпиляти його пилкою. 

Куди бігти та куди поводитися з такою проблемою, як зняти обручку з набряклого пальця? Давайте розглянемо поради як швидко і без паніки зняти кільце за допомогою підручних засобів.

Спробуйте намочити палець і скрутити прикрасу

Одним з найбільш дієвих і доступних для кожного є варіант намочити руку в холодній воді. Цей спосіб підходить для дівчат, хто любить носити золоті каблучки на руках, не знімаючи. Згодом рука поступово набуває інших обрисів, може набрякати або повніти. У результаті ювелірні вироби вже не сидять як нові та можуть завдавати дискомфорту.

В першу чергу для звільнення пальця слід виділити ранковий період, через те, що до вечора пальці стають більш об'ємними та зняти кільце з опухлого пальця буде складніше.

Спробуйте опустити руку у холодну воду. При зниженні температури судини звужуються і покращується відтік лімфи, що відповідно зменшує товщину пальця.

Щоб підвищити ефективність цього методу, спробуйте на 10 хвилин занурити руку в прохолодну воду, а потім підняти вгору над рівнем серця, щоб збільшити відтік крові від кінцівок.

Щоб зняти кільце з набряклого пальця, потрібно акуратно крутити його, на зразок гайки з різьблення. Важливо не тягнути перстень із силою, інакше він ще сильніше зафіксується.

Підніміть руку вгору, щоб покращити кровообіг

Якщо не виходить зняти кільце з пальця при невеликому набряку, то спробуйте ненадовго (хвилин на 3-5) підняти руку вгору над рівнем серця. Це знизить швидкість надходження крові та лімфи до судин руки та допоможе швидше зняти колечко.

Опустіть палець у холодну воду для зняття набряку

Якщо застрягло кільце на пальці, то одним із дієвих способів стане охолодити руку. Тоді циркуляція крові сповільниться та знизиться відтік лімфи. У холодній воді судини стають звуженими та сама рука тоншою і кільце можна спробувати зняти.

Як альтернатива кільце на руках легше зніметься, якщо опустити пальці в прісну воду з крижаними кубиками або в сніг. Цей метод ще ефективніше знімає набряклість допоможе розв'язати проблему.

Спробуйте намилити палець для зменшення тертя

Якщо до Вас звернулися за допомогою - як зняти обручку з опухлого пальця, то непоганим виходом із ситуації стане банальне намилювання пальця. Звичайно, набряк не зменшиться від такої процедури, але мильний розчин утворить на шкірі слизьку плівку. Так тертя між пальцем та перснем знизиться і кільце легше зніметься. Оскільки руки у Вас будуть мильні, то для зняття оберніть іншу руку серветкою і прокручуйте кільце обертальними рухами навколо пальця, ніби згвинчуючи його.

Оберніть палець скотчем, щоб скоротити об’єм

При проблемі - не можу зняти кільце з пальця, прийдуть на допомогу підручні способи, такі як обмотати палець скотчем. При обгортанні потрібно постаратися, щоб край липкої стрічки потрапив під кільце, щоб вийшов такий собі "трамплін" для старту руху кільця. При обгортанні палець стане більш тонким і гладким, складки на шкірі стануть рівними та кільце можна знімати легкими прокручуючими рухами в одному напрямку.

Порада від співробітників ДСНС

Співробітники спецслужб часто чують скарги на тему "Як зняти каблучку з пальця". І це не поодинокий випадок, що може призвести до сумних наслідків.

Фахівці радять серйозно поставитися до виникнення такої проблеми:

  1. При знятті кільця рекомендують уникати різких рухів. Знімати прикраси потрібно плавно і дбайливо. Якщо прикладати силу, то можна досягти не більше ніж травми шкіри або суглоба. І тоді без допомоги лікаря вже не обійтися.

  2. У випадку, якщо кільце на палець надягли досить давно і вже який тиждень чи місяць його не виходить зняти, то не намагайтеся самостійно його стягнути силою. Це призведе лише до травми. Звертайтеся до фахівців, які допоможуть як зняти кольцо коли набряк палець без ризику отримання болючих відчуттів.

  3. Скористайтеся для змащування пальця кремом або будь-яким маслом, щоб зменшити тертя шкіри з прикрасою. Так можна безпечно спробувати самостійно зняти виріб.

  4. Скористатися медикаментозними засобами - мазями та кремами для зняття набряку чи запалення. (Обов'язково проконсультуватися з лікарем щодо безпеки використання того чи іншого засобу).

  5. Правильно обирайте розмір каблучки.

Причини, через які пальці набрякають

Така неприємність, як - набрякли пальці рук, як зняти набряк, з'являється не на рівному місці і її можна уникнути. Найчастіше руки набрякають після денної активності надвечір. Це звичне явище і не вимагає ніяких дій. Але якщо набряклість починає серйозно турбувати та заважати у повсякденному житті, то не можна ігнорувати сигнали, які подає нам організм. Найчастіші причини появи набряків:

  1. Підвищена температура тіла. При підвищенні температури наші судини розширюються та сповільнюється відтік крові. Через застій крові з'являється набряк кінцівок.

  2. Ушкодження суглоба чи розтягнення зв'язок. У місці запалення утворюється припухлість. У цьому випадку для зняття набряку знадобиться більше часу, доки пройде запальний процес.

  3. Реакція на погодні зміни косметичні чи хімічні засоби.

  4. Високе споживання солоних продуктів. Якщо Ви старанно споживали солоні продукти з вечора, то до ранку на Вас чекає не тільки опухлі кінцівки, а й обличчя.

  5. Проблеми з роботою органів серцево-судинної системи, нирок, лімфатичної системи та ендокринної.

  6. Вагітність. Через зміну гормонального фону та збільшення маси тіла більшість вагітних жінок стикається з таким видом пізнього токсикозу, як набряклість кінцівок.