наручний годинник

Як правильно носити наручний годинник?

Наручний годинник сьогодні вже не стільки практичний спосіб контролю часу, але також вишуканий атрибут для стилю. Годинник органічно доповнює образ свого власника, а також може стати вигідним вкладенням коштів, оригінальним подарунком. Практично кожен з нас носить годинник на руці, щоб підкреслити свій статус, індивідуальний стиль, а також для виконання різноманітних завдань.

Попри широке поширення цього аксесуара, існує велика кількість розбіжностей та суперечок, як правильно носити годинник, як вибрати потрібну модель та за якими критеріями визначати базові принципи використання.

Людство вже багато років застосовує годинник для вимірювання хронології часу і навіть при появі багатьох сучасних аксесуарів їхня актуальність не знецінюється. І навіть такі моделі можуть передаватися у спадок за спорідненою лінією. Існує думка, що є правила, що регламентують правила носіння наручного годинника. Варто розібрати нюанси, щоб завжди виглядати природно та ефектно.

Наручний годинник: носити на правій чи лівій руці?

Негласне правило – не можна носити годинник на провідній руці, оскільки це може бути некомфортно. Так, ними можна було б зачепитися за навколишні предмети, не кажучи вже про те, що писати або виконувати іншу роботу з годинником на зап'ясті не дуже зручно. Та й закривати ремінець годинника робочою рукою значно зручніше. Але вибирати все ж таки власнику і рішення залежить від особистих переваг. Однак варто прислухатися до порад як правильно носити наручний годинник:

  • Переважна рука. У більшості випадків правші носять годинник на лівій руці, а шульги - навпаки. При використанні механічних моделей заводити їх набагато простіше робочою рукою. А поглянути з погляду практичності, то ремінець на провідній руці виходить з ладу швидше і годинник вимагає підвищеного контролю, адже цією рукою ми виконуємо активні дії протягом дня.

  • Число аксесуарів. Часто жінки носять прикраси на руку - ланцюжки, браслети, каучукові та шкіряні обідки та ін. Якщо число прикрас велике, то додавання годинника ще більше ускладнить образ. Найкраще носити на одній руці кільця або браслети, а на іншій - годинник.

  • Загальноприйняті правила наказують носити годинник на неактивній руці. У діловому світі надають значення, як носити годинник на руці. При носінні хронометра підкреслюється статус і становище у суспільстві. Буває, що людина хоче виділитися та носить годинник на правому зап'ясті. Це не знизить рівень довіри та поваги до нього, проте приверне увагу до рукостискання. А ось жінки можуть носити годинник на будь-якому зап'ясті залежно від настрою чи стилістичного рішення.

  • Психологічні теорії. Щоб створити образ ділової та цілеспрямованої людини, надягніть годинник на праву руку. Практики-психологи визначають таку людину, як стрімку і раціональну. А на ліву руку одягають годинник люди творчого мислення та непересічні. Але фактичні дослідження підтверджують, що це всього лише домисли й перевагу ми віддаємо тій руці, яка зручніша і комфортніша при носінні.

  • Прикмети. Давньокитайські медики вважали, що зап'ястя має певні точки Цунь, які мають безперервний зв'язок із серцем. Є небезпека перетискання цих точок, внаслідок чого може порушитись внутрішній баланс енергетичних потоків. А ось ритмічність та симетричність пульсації цих точок є запорукою здоров'я, життєвої бадьорості та довголіття. Тому жінкам слід обрати праве зап’ястя, а чоловікам - ліве.

Якщо Ви сумніваєтеся, на якій руці носити годинник, то можна спробувати деякий час надягати на одну руку, а потім на іншу. А потім, проаналізувавши свої відчуття, вибрати, як буде комфортніше.

Як носити годинник жінці?

Ходять суперечки, як правильно носити годинник жінці. Згідно з правилами етикету дівчата одягають годинник на ліву руку, а всілякі прикраси – на праву. Попри здавалося б  очевидні та визначальні рекомендації, модниці здатні урізноманітнити свій образ, вигадуючи оригінальний та неповторний підхід як носити годинники на руку. Основні правила, прийняті у суспільстві:

  • сучасні дівчата одягають хронометр на праву чи ліву руку, і навіть на ногу. Здавалося, очевидний нонсенс, але це факт – годинник на нозі – сучасний та оригінальний вибір. Мисливці за індивідуальним стилем та охочі виділитися з натовпу, готові йти на багато чого, щоб створити неповторний образ.

  • якщо згадати історію, то факти говорять за себе – є свідчення носіння годинника на поясі або на нозі. Тому революційно нового у світі моди не відбулося. Як носити кишеньковий аксесуар, певних правил немає і можна використовувати різні варіанти.

  • є рекомендації вдягати смартгодинник разом із кількома браслетами. Цей додаток надає аксесуарам необхідну вагу та притягує погляд до тонкої лінії жіночого зап'ястя. І не дарма - японські гейші, наливаючи чай чоловікові в чашку, оголювала невеликий відрізок зап'ястя, і при цьому виглядали неймовірно сексуально.

  • стильні дизайнери рекомендують вдягати аксесуар згідно з правилами етикету та правилами, прийнятими в модних колах суспільства. Але можна і трохи пограти з образами та модними тенденціями.

  • якщо потрібно зібрати образ для ділового обіду, рекомендується відповідати правилам етикету і не варто старатися з новаторськими ідеями.

  • при підготовці до вечірки або зустрічі з друзями вибір не обмежений і можна носити аксесуар під настрій та фантазію можна не зупиняти та комплектувати прикраси як заманеться.

Як носити годинник чоловіку?

Вибір, як правильно носити годинник чоловіку, досить простий і став наслідком численних воєн XX століття, а також розвитку технологічного прогресу. Природно, що кишеньковий годинник зжив себе в той момент, коли в часи військових битв солдатові доводилося постійно виймати аксесуар, щоб дізнатися час. А у космонавтів, льотчиків місце в кабіні вкрай обмежене і відповідь очевидна. Внаслідок цих факторів наручний годинник набув статусу маст хева для будь-якої людини. Причому їх носять як діти, так і дорослі, починаючи від школярів і закінчуючи керівником масштабного бізнесу.

Етикет рекомендує одягати аксесуар на ліву руку, оскільки вона менш активна і годинниковий механізм менше зношуватиметься. Який би він не був дорогий і якісний, то все одно піддається впливу і може вийти з ладу. Годинник на лівій руці простіше заводити та налаштовувати.

Щодо чоловіків мусульман, то вони також не мають обмежень щодо носіння наручного годинника. Крім того, що їм заборонено носити вироби із золота чи срібла. Вони вибирають моделі зі сталі, з позолотою чи посрібленням. А з дорогоцінних сплавів вироби доступні лише жінкам.

Скільки годинників має бути у гардеробі

Вважається, що в гардеробі будь-якої людини слід мати дві пари наручних ходиків - на кожен день і для урочистого виходу. Але ніхто не обмежує їх кількість, якщо є бажання урізноманітнити свій стиль яскравими та незвичайними аксесуарами:

  1. Для жінки достатньо двох пар ходиків, але вона цілком може стати власницею і більшої кількості таких виробів. На кожен день варто вибрати модель у тон прикрасам, які Ви одягаєте щодня. Не рекомендується купувати годинник із сріблястим ремінцем у комплект до золотих каблучок. Якщо в стилі використовуються різні дорогоцінні сплави, то краще мати годинник у кількох тонах. Ділова жінка може використовувати ходики з білого металу або зі шкіряним ремінцем. Під забороною залишаються лише пластикові варіанти. У цьому разі вони будуть недоречні.

  2. Стилісти припускають, що для чоловіків необхідно придбати не менше п'яти пар наручних аксесуарів. Для роботи вибирають моделі без цифрової індикації. Слід придбавати вироби зі стрілками та класичним циферблатом. Стиль виконання - не епатажний, а стриманий класичний. А ось урочиста ситуація передбачає можливість вибору будь-якого дизайну, аж до скелетону, підійде також срібний годинник. Окрему модель варто придбати для занять спортом та активного відпочинку – ця модель може оснащуватися електронним циферблатом та спеціальними функціями.

На якій руці носять годинник за правилами етикету

У сучасному світі ділова людина часто проводить зустрічі з партнерами, колегами по роботі, посередниками, а зовнішній вигляд при цьому відіграє не останню роль. Важливими стають навіть незначні деталі та дотримання правил етикету грає на руку власнику.

Чоловіки та жінки продумують вигляд з огляду на діловий етикет щодо різної статі та ділових контактів. Зведення правил рекомендує носити ходики на лівій руці. Причиною цього вважається те, що значна частина населення – правші, тому їм зручніше вдягати годинник саме на ліву руку. Однак не варто неухильно дотримуватись правил етикету в тому випадку, якщо цей вибір приносить внутрішній дискомфорт. Тому вибір руки залежить від особистих чинників. І варто вибирати те зап'ястя, на якому носити модель буде комфортніше з особистих уподобань.