Підвіска з сердечком

Підвіска з серцем: стильне освідчення в коханні

У нашому багатому та різноманітному світі існує безліч способів висловити свої почуття, прихильність, надати увагу. І зробити це можна величезною кількістю способів. Однак є один універсальний символ, зрозумілий усім і кожному - це серце. З ним пов'язані романтичні почуття, кохання та пристрасть, а також сімейне щастя. Подарувати коханій людині кулон у вигляді серця – найпростіший серед романтичних способів висловити свої почуття. Купить кулончик серце сьогодні нескладно: кожен відомий ювелірний бренд має у своїх колекціях вироби у формі сердець. Але щоб прикраса припала до душі, а точніше "до серця", потрібно уважно підійти до вибору такого подарунка, враховувати всі нюанси та тонкощі.

Як підібрати підвіску з сердечком

Головна помилка при виборі ювелірного подарунка – купити прикрасу на свій смак. Адже носити її буде інша людина. Тому необхідно брати до уваги смак адресата, кому Ви даруватимете кулон серце. У сучасному світі такі вироби дарують не лише коханим. Традиційно це жіноча прикраса - хоча немає модних заборон на носіння сердець чоловіками, але в більшості випадків вони віддають перевагу іншим формам. Кому Ви можете подарувати кулон із серцем:

  • коханій

  • дружині

  • матері

  • доньці

  • сестрі

  • подрузі

Підвіска сердечко стала уже не тільки символом любовної прихильності. Тепер за допомогою такого подарунка можна символізувати дружбу та прихильність до близької людини.

Важливо також не забувати про особисті переваги людини, якій Ви плануєте подарувати кулон із серцем. Існують універсальні прикраси, які підходять на різний вік і смак, але якщо жінка категорично не приймає подібних проявів почуттів, то немає сенсу ставити її в незручне становище, сподіваючись, що вона передумає. Просто виберу інший спосіб вираження своїх почуттів.

Незвичайні підвіски-серця

Підвіска серце - одна з найпопулярніших прикрас у формі символу кохання. І варіантів вибору існує безліч:

  1. Золота підвіска серце. Один з  популярних різновидів. Жовтий теплий колір металу символізує сонце, енергію, тепло - все те, що дарує нам кохана людина, ті емоції, якими хочемо поділитися. Золотий кулон серце впишеться в офісний стиль, якщо воно невеликого розміру і виконане в стриманому стилі. А масивні вироби, з яскравим дизайном краще залишити для прогулянок та урочистих випадків. Причому прикраси з жовтого золота завжди виглядають ошатніше, тому масивне серце з білого металу цілком впишеться в офісний дрес-код.

  2. Срібна підвіска серце - в основному для молодих та юних дівчат. Це оптимальний вибір для подруги, дочки чи сестри. При виборі подарунка мамі краще вибрати метал із теплим відтінком або позолоту. А ось коханій дівчині зі срібла краще вибрати кулон серця на ланцюжку. Срібло як демократичний метал доречно виглядає як за ділових обставин, так і під час романтичної прогулянки, і на зустрічі з подругами. Але якщо ваша прикраса виконана в розкішному стилі, масивна, оформлена чорнінням або складними декоративними елементами - краще приберегти її для вечірньої прогулянки або урочистого заходу. Крім того, масивні прикраси зі складною декоративною обробкою більше підходять старшим дамам, молодість любить лаконічність і стриманість. Срібні парні підвіски стануть символом кохання молодої пари.

  3. Підвіска сердечко з інкрустацією дорогоцінним камінням. Такі розкішні прикраси однозначно дарують близькій людині - коханій дівчині, на яку у Вас серйозні наміри, дружині чи мамі. Вироби з дорогоцінним камінням підходять для урочистих заходів, а напівдорогоцінні у простому дизайні цілком підходять для офісного оточення. Те ж щодо діамантів - якщо маленькі даймонди оточують серце по контуру, то будуть доречні в діловій обставі. Інші варіанти - великі дорогоцінні камені, діаманти, складні комбінації натурального каміння краще залишити для неформальної події.

  4. Серце з секретом. Купити кулон дівчині у вигляді медальйона актуально так само як і триста років тому. Однак це символи не для кожної пари - найчастіше такі подарунки роблять молоді люди. На жаль, що старшими стають люди, то менше романтики залишається між ними. А молоді закохані із задоволенням носитимуть фотографію другої половинки біля серця. Оскільки такі прикраси в основному не знімають, вони виконуються в ненав'язливому лаконічному дизайні. Подібні прикраси вписуються і в навчальний образ, і робочий, і будуть доречними у романтичних ситуаціях.

  5. Кулон серце з двох половинок без слів розповість про Ваші романтичні почуття. Це вироби для палких натур, пристрасних та імпульсивних. Такі подарунки роблять один одному кохані та носять постійно, не знімаючи. Часто можна зустріти комбіновані вироби – золота половинка серця для дівчини, і срібна – для хлопця. Підвіска серце срібло не повинна викликати проблем зі стилістикою у молодого чоловіка.

  6. Сердечко синьо-жовте. Актуально сьогодні як символ патріотизму та любові до Батьківщини. Це чудовий подарунок для друзів за кордоном, а також талісман під час поїздки далеко за межі країни. Що означає колір сердечка для кожного патріота країни - це любов і повага, найчистіші почуття до своєї рідної землі. 

кулон у вигляді серця

Кулон у вигляді серця: подарунок, який розкаже про почуття без слів

Серце, як символ кохання, має давню історію і перші згадки про нього відносяться ще до античних часів. Але звичний нам вигляд воно прийняло відносно недавно - близько шести століть тому. Кулон із серцем сьогодні має звичні обриси, але так було не завжди – хтось вигадав цю відому всім форму. Але достеменно досі невідомо - хто і коли. Існують теорії:

  • Плющ. Листочки цієї рослини нагадують своїми контурами серця. У Стародавній Греції плющ шанувався як рослина бога Діоніса - бога вина, ігор, кохання та пристрасті. Не дивно, що він став прообразом серця.

  • Орган кохання. Мається на увазі не серце. Стародавні спостерігачі звернули увагу на схожість цього символу з дітородним органом чи зоною декольте.

  • Сільфій. Ця стародавня рослина, прабатько кропу в Стародавній Греції вважалася лікарським засобом і використовувалася як натуральний контрацептив. Його листя нагадує своїми формами звичне нам серце.

Є ймовірність, що жодна з теорій не відповідає дійсності, а може вони доповнюють одна одну. Хай там що, але зображення серця на малюнках та виготовлення ювелірних виробів ми вперше зустрічаємо в епоху Відродження. Вони своїм завданням поставили візуальне відображення давніх трактатів та описів філософів минулого.

З далекого XVI століття серце стало неодмінною частиною символіки романтичного кохання. Зокрема підвіска з сердечком із золота чи срібла стала поширеним подарунком серед пар як знак кохання та пристрасті.

За часів романтизму символіка серця досягла свого піка і для вираження почуттів закохані активно використовували алегоричну мову, використовуючи для цього прикраси.

Якщо сама форма серця досить зрозуміла, вона обов'язково повинна була мати доповнення у вигляді інших елементів. Наприклад, романтичний медальйон, яким ми звикли його бачити сьогодні бере своє коріння за часів правління Наполеона Бонапарта. У той час кулони виготовляли суворо із золота з інкрустацією дорогоцінним камінням, а всередині обов'язково розміщувалося зображення коханої людини, її локон чи лист. Це був не лише романтичний, а й дуже дорогий подарунок. У цій прикрасі чоловік міг застосувати символіку каміння:

  • діамант – як твердість відносин

  • смарагд - стабільність у грошових питаннях

  • рубіни - пристрасть та чуттєвість

  • сапфіри - вірність

Такі вироби були наділом багатих світу цього. Якщо ж чоловік не міг дозволити собі придбати такі дорогі камені, то для прикрас використовувалися інші елементи декору:

  • банти та стрічки як символ зв'язку та єднання

  • полум'я - пристрасні почуття

  • ключ означав вірність

Підвіска з сердечком може відрізнятися між собою за формою та контурами. Вони можуть бути витягнутими, заокругленими, з нерівними краями та несиметричними сторонами. Ювеліри мають можливість втілювати найсміливіші фантазії у своїх шедеврах. Різні дорогоцінності із золота для дівчат, парні прикраси, підвіски з інкрустацією дорогоцінним камінням та інші варіації дають шанс підібрати прикрасу на будь-який смак. Різноманітними формами та розвитком звичної для нас символіки серця жваво цікавляться історики. Навіть усередині однієї країни, наприклад Великобританії, у вікторіанську епоху існувало дві модифікації сердець:

  • Англія - серце витягнутої форми, а кінчик округлений. Поверхня прикрашена дорогоцінним камінням та діамантами.

  • Шотландія – металеве серце з гострими кінцями та прикрашене короною.

Навіть без глибокого аналізу зрозуміло, що символізм у прикрасах відбиває менталітет та сутність кожного з народів.

Протягом історії прикраси ставали яскравішими й багатшими, наповнювалися глибоким змістом і зазнавали варіативності та використання численних декоративних елементів. А нинішня мода схильна до мінімалізму і серце має звичайну форму. Сучасні модні тренди віддають перевагу лаконічним дизайнам, тому на роль підвіска купити краще стриманий виріб, а для решти підійдуть слова.