Як дізнатися розмір кільця

Як підібрати розмір обручки

Купуючи обручки в першу чергу, потрібно з'ясувати розмір кільця. Як визначити розмір обручки,  підкажуть співробітники ювелірної крамниці, а також власні відчуття. Розмір залежить від кількох факторів, кожен з яких має важливе значення – обсягу пальця, форми перерізу, ширини, ваги, моделі, наявності декоративних вставок.

Способи визначення розміру обручки

Розмір обручки можна дізнатися в ювелірному магазині чи майстерні. Краще приходити парою, щоб заздалегідь знати свої виміри та мати можливість замовити вибрану модель у своєму номері. Принципи вибору:

  • кільце не повинне перетягувати фалангу, формуючи перемички на пальці. Цей виріб буде замалий і не зручний у носінні.
  • обручка не повинна злітати з руки при впевненому помаху рукою. Цей розмір великий і висока ймовірність втрати такого виробу.

Як виміряти розмір обручки правильно, враховуючи, що руки не мають постійної товщини і в залежності від погоди або часу дня можуть відрізнятися. У холодну пору року пальці трохи тонші, ніж влітку або в спеку. Також зранку руки можуть бути набряклими і об'єм не буде відповідати дійсності. Краще приходити до салону декілька разів, щоб повноцінно визначити об'єм.

Що робити, якщо фаланги тонкі, а кісточка суглобу широка? Каблучка ледве проходить через кісточку, а на фаланзі бовтаються. Ювеліри радять зупинитися на мінімальному, що дозволить пройти через суглоб. Інакше при найменшому набряку прикрасу необхідно буде зрізати кусачками, а потім відновлювати.
На розмір також впливає ширина моделі. Чим ширше кільце, тим тугіше воно проходитиме на палець. І потрібно вибирати прикрасу на півномера більше, ніж у вузькій моделі. Вузьке колечко має важко проходити через суглоб, а широке - вільно. На якість перстня ширина не впливає і обідки різної ширини носитимуться однаково добре.

Чим товстіше кільце, тим воно міцніше. Однак не варто захоплюватися, тому що дуже товстий виріб не дасть кисті зімкнутися і буде незручним у носінні. Ювеліри рекомендують зупинитися на товщині 16-18 мм.

Купувати кільця з меншою шириною непрактично, тому що при навантаженні вони можуть деформуватися. Товщина досягається вагою - чим більша вага, тим товще кільце. Часто бажання заощадити та купити обручки дешевше може обернутися проти та призвести до додаткових витрат з вирівнювання та полірування. Навіть після виправлення такі вироби будуть приносити незручності.

Як дізнатися розмір обручки

Як, не вимірюючи, дізнатися розмір обручки

Зробити подарунок-сюрприз та здивувати свою другу половинку, купивши каблучку, можна як при одруженні, так і для оновлення клятв. Якщо немає можливості достовірно дізнатися обсяг пальця і запитати безпосередньо не можна, то є варіант вдатися до хитрощів:

  • взяти за зразок вже наявну прикрасу. У магазині визначать розмір за допомогою кільцеміру та підберуть потрібний варіант.
  • зробити зліпок наявного кільця на пластиліні.
  • обвести обідок на папері.
  • дізнатися у друзів чи рідних.

Середня рука у дівчини 16,5-17,5, а у хлопця – 19,5-20,5. Орієнтуючись на особливості анатомії, можна вибрати середнє арифметичне. Причому краще взяти більше, адже укатати більше до меншого буде простіше.

Якщо потрібно з'ясувати свій розмір, можна застосувати вузьку смужку паперу шириною не більше 1,5 см, обернути її навколо безіменного пальця правої руки, зафіксувати і виміряти довжину. Перевести значення міліметри і розділити на 3,14. Число, що вийшло, і є розмір обручки.

Як дізнатися розмір обручки не вимірюючи