Подарунки до дня Святого Миколая

Готуємося до Дня Святого Миколая: ідеї ювелірних подарунків

День Святого Миколая святкують пам'яті святителя Миколая Чудотворця. 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новий юліанський календар. До цього часу день Святого Миколая святкували 19 грудня, а тепер – 6 грудня, разом із католиками всього світу. У святковий день заведено балувати близьких подарунками, нести у світ добро та радість, бути щедрими та чуйними. Подарунки до Св Миколая - це одна з найулюбленіших частин цього свята серед дорослих та дітей.

Витоки свята

Микола Чудотворець – це реальна історична особистість. Народився він у 250 г у християнській сім'ї та все життя присвятив служінню людям, допомоги бідним і нужденним, чинив добрі справи, а також творив чудеса. Змалку його виховували в християнських традиціях, а дядько-єпископ був духовним наставником. Його хвилювали проблеми бідного населення і Микола намагався допомагати в силу своїх можливостей. Причому робив пожертвування він своєрідно - щоби не принижувати почуття нужденних, він непомітно підкладав милостиню під двері. У юнацтві молодик подається в навчання, вивчає Святе Письмо, переймається благодатним духом. Після смерті батьків Микола жертвує все своє майно на благодійність, роблячи при цьому велику кількість благих вчинків. За своє життя Микола багато разів перебував у гонінні за віру. Але прикладом і поведінкою демонстрував стійкість переконань, тим самим допомагаючи іншим не відступати від віри.

Традиція отримувати подарунки від Миколая, ймовірно, прийшла з Німеччини, оскільки вперше саме там діти отримували зимовий одяг у подарунок. Згодом традиція класти подарунки під подушку поширилася на інші країни та стала дуже популярною. Це День чудес, в який із задоволенням вірять дорослі та діти.

Данина традиції: що заведено дарувати дітям

Для вшанування благодіянь Святого Миколая щорічно відзначається свято. Цього дня заведено дарувати радість, щедрість та доброту. Це одне із найулюбленіших дітьми свят. З настанням грудня настає час зимових чудес і потихеньку підбирається новорічний настрій. Цього дня діти трепетно чекають на подарунки, які приносить святий. У Європі традиційно діти шукають подарунки у шкарпетках, а в Україні – під подушкою. Сьогодні розповсюджені подарунки на Миколая дітям в школу - вони із задоволенням обмінюються солодощами та різними дрібничками. 

По традиції діти отримують у подарунок "миколайчики" - солодощі, смаколики, всілякі дрібнички, цукерки, ігри та сувеніри. Крім цього, що заказати в Миколая, діти із задоволенням отримають у подарунок коштовності, як із “маминої скриньки”. Підібрати подарунок для дітей можна з ювелірних виробів. Це стане казковим сюрпризом, який створить неповторні емоції та залишиться приємним спогадом на довгі роки.

Серед казкових подарунків для дівчаток лідирують безумовно сережки із золота та срібла, ланцюжки із підвісом, шпильки, кільця, браслети. А для хлопчиків приємним сюрпризом стануть ланцюжки із підвісом із золота чи срібла, а також браслети з комбінації шкіри, шовку та дорогоцінних металів. Будь-яка дитина буде задоволена, отримавши в подарунок столове срібло - ложку, чашку або набір посуду.

Релігійна тематика як подарунок на Святого Миколая, буде актуальною, як ні в яке інше свято: іконки, хрестики, шпильки, ложки.

Тільки дитяче свято?

Напередодні свята Святого Миколая дорослі буквально збиваються з ніг у пошуках ідеї подарунка на Миколая слухняним дітям. Але чи тільки діти радіють і веселяться у такий день? У давнину на це свято з нетерпінням чекали дорослі. Вони збиралися за спільним столом, варили пиво та веселилися. Потім запрягали сани та каталися навколо селища, щоб подивитися, чи сніг ковзкий. У різних регіонах України існувала традиція варити кутю та узвар – для гарного врожаю наступного року. А домашню худобу кропили святою водою, щоб зберегти її від напастей.

Дівчата до цього дня мали навести лад у скринях з посагом, а також приготувати одяг та прикраси для зустрічі зі сватами, які очікуються цього року.

Свіжий погляд на подарунки для дітей та дорослих: 4 аргументи на користь ювелірної прикраси

Жінки – ті ж діти, також люблять увагу, подарунки та хочуть поринути у святкову незабутню атмосферу. Звісно, що отримати ювелірну прикрасу буде приємним сюрпризом. Що радує – так це те, що вибір воістину необмежений. Перед очима простягається весь ювелірний асортимент, а він включає величезну кількість виробів: сережки, кільця, брошки, кольє, ланцюги, браслети, столове срібло, ікони, предмети інтер'єру, сувеніри.

Що можна подарувати дівчині на Святого Миколая залежить від інтересів - яким заняттям вона віддає перевагу, чим займається, захоплюється, який стиль в одязі переважає, який метал любить. Відповівши на ці запитання, можна створити список із варіантів, які стануть гідним подарунком. Вартість виробу відіграє другорядну роль, тому що головне - це увага від близьких людей, бажання порадувати й зробити приємне.

Чоловіки також не відмовляться знайти під своєю подушкою приємний сюрприз у святковий ранок. Подарунок хлопцеві на Святого Миколая зарядить на чудовий настрій та подарує впевненість у своїй цінності. Адже вважається, що такі мужні особи не потребують подарунків, тому часто сильна половина людства залишається без подарунків. Адже так просто порадувати своїх улюблених милим аксесуаром або невеликим сувеніром із золота чи срібла. Обрати, що подарувати на Миколая чоловікові, треба, спираючись на його вподобання та стиль. Це можуть бути сувенірні дрібнички, предмети декору, прикраси або оберіг.

Недарма перелік ювелірних виробів як подарунки на Миколая для дорослих і дітей настільки широкий. Для цього є низка причин:

  1. Ювелірні вироби підкреслюють цінність в очах того, хто дарує і стануть символом любові та прихильності.

  2. Обереги зі срібла вважаються такими, що очищають і мають найбільшу силу для віруючих. Ідеї на Святого Миколая – натільні іконки, хрестики, червоні нитки, столове срібло. Подаровані в такий день вироби несуть позитивний заряд, дарують надійний захист і стануть щоденними супутниками.                                                                                                 Обереги зі срібла

  3. Виконані із золота чи срібла, приємні подарунки стануть нагадуванням про свято, допоможуть зберегти в душі момент, який вартий того, щоб його запам’ятати.

  4. Всі жінки та діти люблять блискуче та яскраве, а що може бути барвистішим, ніж неймовірно красиві та різноманітні прикраси з ювелірних сплавів та дорогоцінного каміння?

День Святого Миколая - це день чудес, свято, яке несе добро, позитив та надію. Потрібно радувати своїх близьких та коханих людей, цінувати кожен день поряд з ними. Тоді зимові холоди пройдуть в атмосфері кохання, достатку та взаєморозуміння.