Олександрит камінь: властивості, фото

Олександрит камінь: властивості, фото, кому підходить

Нехай олександрит камінь відкритий був порівняно недавно - трохи більш як два століття тому, але встиг завоювати любов королів, вельмож і сильних світу цього. Це справді камінь з царственим ім'ям і неймовірними характеристиками, здатний підкорити з першого погляду - хто хоч раз побачив цей мінерал, той ніколи не зможе його забути, та мало який кристал здатний зрівнятися за красою та шляхетністю з цим дорогоцінним мінералом. То в чому ж його особливість і як цей камінь став настільки популярний за короткий термін?

Це найбільш дорогоцінний різновид мінералу хризоберилу, за колір якого відповідає хімічний елемент хром. Твердість за Моосом досить висока - 8,5, скляний блиск і коефіцієнт світлозаломлення 1744-1758. Відрізняють камінь здатність змінювати свій колір від синьо-зеленого до насичено-фіолетового за зміни типу освітлення. А деякі зразки крім цього мають ефект "котячого ока".

Історія походження каменю

Вперше олександрит згадується в історичних хроніках в 1832 році і історія його презентації світу заслуговує на увагу, адже мало який камінь вшанований честю мати ім'я справжнього імператора.

Вперше мінерал знайшли під час розкопок при річці Токовій поблизу Єкатеринбурга. Шукали, звичайно, не його, а займалися здобиччю смарагдів. Тому при знаходженні невідомого матеріалу його вперше вважали за різновид берилла. Але згодом з'ясували, що твердість цього мінералу набагато вища, ніж смарагду. До того ж при попаданні під штучне освітлення, він змінив колір і став схожим на рубін.

17 квітня 1834 року в день свого шістнадцятиліття Олександр ІІ отримав цей камінь у подарунок. Він йому настільки сподобався, що одержав назву на честь імператора, а з отриманого подарунка він повелів виготовити перстень. Цей улюблений аксесуар імператор одягав на всі важливі заходи. Існує навіть історія, що тільки завдяки олександритовому кільцю він зміг пережити не один замах на своє життя і залишитися в живих. Якось він забув надіти заповітний амулет і загинув. З цього моменту віра в містичні здібності олександрита зміцнилася. Популярність та попит на нього серед знаті зростала та збільшувалася. Але ціна каменю була настільки високою, що лише найзнатніші вельможі могли собі дозволити його купівлю. Так за каменем закріпилося його друге ім'я – імператорський.

А ось часи Першої світової війни дещо погасили популярність каменю. Безліч загиблих солдатів були з почесних родин і загинули, попри наявність талісмана з каменю. Багато дружин не дочекалися суджених з битв і горювали на самоті вік, що залишився їм. Тому за каменем закріпилося ще одне ім'я - "вдовий камінь" і поступово інтерес до нього згас. Сьогодні ж чарівність мінералу ніяк не пов'язують із цими подіями та звертають увагу на наочні приклади та характеристики.

Магічні та цілющі властивості олександрита

Камінь олександрит буквально з моменту відкриття наштовхнув людство на роздуми, що він далеко не такий простий і йому приписували магічні властивості. Вважалося, що камінь має віщунський потенціал - при зміні забарвлення варто очікувати біди або хвороби. А ось європейці вірили в мінливість каменю через пристрасть і почуття ревнощів.

Недаремно олександрит називається імператорським каменем, адже він підходить насамперед для сильних людей із вольовим характером. Слабкі та безвольні люди не можуть впоратися з енергетикою мінералу та носити його їм не слід. Самоцвіт може навіть випробовувати волю власника, щоб вирішити, чи гідний він отримання нагороди, посилаючи йому труднощі та перешкоди. Але якщо господар довів свою стійкість, то нагорода не забариться.

Олександрит камінь властивості має у віщувальній майстерності. Вважається, що сильний його зв'язок із потойбічним світом, тому нерідко його застосовують для медитацій та ворожінь.

Камінь який змінює колір , не несе небезпеки для людини та його так звані перевірки та перешкоди швидше несуть інформаційний характер і він попереджає власника про настання небезпеки чи перешкод на шляху шляхом зміни кольору або відтінку.

  • якщо прикраса із вставкою набула червоного відтінку, то господареві загрожує небезпека або хвороба, травма.

  • жовтий відтінок свідчить про ситуацію, небезпечну для життя.

Часто імператорський камінь вважається запорукою успіху та везіння, що робить його найкращим супутником мандрівників та авантюристів. Причому допомагає він усім без розбору – бізнесменам, авантюристам і навіть шахраям. Тому, якщо Вам дорога спокійна обстава і Ви віддаєте перевагу домашньому затишку, то цей самоцвіт точно не варто купувати.

Корисним буде сусідство мінералу з художниками, письменниками та людьми творчих професій. Він розвиває творчий потенціал та допомагає розкрити глибоко приховані таланти.

Окремо літотерапевти відзначають лікувальні здібності мінералу:

  • цілюще впливає на склад крові

  • сприяє лікуванню від варикозу

  • зміцнює роботу судинної системи

  • знижує тиск

  • вирівнює серцевий ритм

Яким знакам зодіаку підходить олександрит

Яким знакам зодіаку підходить олександрит

Вибираючи прикрасу з натуральним каменем, варто спиратися на світовідчуття та інтуїцію. Але що робити, якщо на думку не спадають ідеї? Звісно, звернутися до гороскопа.

  • Водолії в компанії самоцвіту покращать інтуїцію, стануть більш чуйними до навколишнього світу. Те саме стосується і Водоліїв.

  • Скорпіонові допоможе подолати перешкоди та отримати бажане.

  • для Близнюків – це захист від бід.

  • Леви зможуть просунутися кар'єрними сходами. Також камінь трохи здатний охолодити їхній вибуховий характер.

  • Овнам принесе успіх у будь-якій справі та починанні.

  • Стрілець позбавиться природної боязкості і стане більш впевненим у собі.

  • Рибам принесе везіння у справах.

  • Козерогів позбавить труднощів з фінансами.

  • у Терезів розкриє приховані таланти.

А ось для Дів, Тельців та Раків олександрит купити буде поганою ідеєю. Кільце, яке змінює колір, буде для них не на користь, краще обрати інший матеріал. 

Кому камінь принесе користь

Якщо Ви відчуваєте внутрішній стрижень і вважаєте себе вольовою людиною, то натуральний олександрит підійде Вам для постійного носіння. Сильних особистостей він оберігає від неприємностей та попереджає про небезпеку. Золота каблучка з олександритом стане справжнім талісманом та полегшить просування на шляху до мети. Найкраще, якщо носити імператорський камінь у паріс

З якими каменями олександрит поєднується

Носити олександрит рекомендується виключно в парі, адже самотужки він несе неприємності і може стати причиною невдач у майбутньому. Тому вважається, що весь негативний ефект знімається, якщо є другий камінь, який приймає весь шкідливий потенціал.

Одинокий олександрит носять лише самотні люди, які втратили близьку людину і сумують, не бажаючи продовжувати соціально активну взаємодію з оточенням. Недаремно він має ім'я каменю вдів. 

Фото каміння підкреслює, що в парі він має більш яскравий вигляд і його природна харизма розкривається. Найкращим компаньйоном для нього стануть:

  • діамант

  • непоганою парою будуть мінерали стихії Води - аквамарин, лунний камінь, опал, перли.

  • камені стихії Води з непрозорою структурою – агат, жадеїт, нефрит.

З якими металами поєднується камінь

Царський камінь заведено оправляти в золото і з іншими дорогоцінними металами він зустрічається дуже рідко. Магічні та цілющі якості мінералу розкриваються лише у поєднанні з дорогим металом, адже він стимулює його потенціал та розкриває всі здібності.

Носять його як щоденний атрибут або надягають як вихідний аксесуар - немає різниці. Для урочистих випадків вибирають ефектний і яскравий дизайн, тоді як для ділового повсякденного стилю часто досить невеликого каменю.