Діамант, купити каблучку з діамантом, золоту каблучку, ювелірні прикраси.

Як вибрати свій перший діамант

Алмаз-Діамант

Найдорожчим каменем уже кілька століть вважається діамант. Але не кожен знає, що спочатку він виглядає блідо. І тільки потрапивши в руки до досвідченого ювеліра, необроблений алмаз набуває свою красу і ексклюзивність.

Отже, Ви вирішили придбати ювелірну прикрасу з діамантом. Для початку визначтеся з моделлю. Якщо Ви підбираєте виріб на подарунок, можете зупинити свій вибір на підвісі або кольє. Для пропозиції руки і серця в основному купують кільце з одиночним діамантом помолвочноє кільце. Якщо Ви хочете носити прикрасу кожен день, тоді Вам підійде пара сережок-пусет або підвіс. Якщо Ви купуєте ювелірну прикрасу на урочистий захід зупиніть свій вибір на ексклюзивних моделях з дорогоцінними каменями або ж на моделях з великими діамантами.

Подумайте, яку суму грошей Ви можете витратити на покупку ювелірного виробу. Вартість буде залежати від характеристики діаманта в прикрасі, яку Ви обрали. На що ж варто звернути увагу при виборі ювелірного виробу.

ЯК ПРАВИЛЬНО ПРОЧИТАТИ ІНФОРМАЦІЮ З БІРКИ, ЯКА Є У КОЖНОГО ВИРОБИ.

реквізити діамантів

Діамант має чотири характеристики, які впливають на його вартість: це - карат (вага), колір, чистота і огранювання.

  • Вага вимірюється в каратах. За вагою вони поділяють на три групи: дрібні, середні, великі. Звідси випливає, чим більше вага діаманта, тим він дорожчий.
  • Не менш важлива характеристика - колір. На бирці колір позначаються цифрами від 1 до 12. Колір може бути від безбарвного - 1 до чорного - 12. Чим менше цифра, тим краще колір і дорожче камінь.
  • На чистоту впливає наявність видимих ​​дефектів бульбашок, точок, тріщин. Бездоганно чисті діаманти зустрічаються вкрай рідко. На бирці клас чистоти позначений цифрою від 1 до 9, де цифра 1 - камінь без видимих ​​дефектів, а 9 з видимими дефектами.
  • Огранювання впливає на блиск і «гру» каменя. Кругла форма огранки - 57 граней (Кр-57) - вважається ідеальною, при якій світло повністю відбивається від граней і виходить назад створюючи неймовірний блиск. Є й інші форми ограновування, які користуються популярністю: груша (Г-56), овал (ОВ-57), маркіз (М-55) та ін. Якість огранювання поділяються на групи: «А» - ідеальні форми ограновування, «Б» - хороші якісні параметри, «В» - задовільну якість ограновування, «Г» - якість ограновування нижче задовільного рівня.

НА ЩО ЩЕ ВАРТО ЗВЕРТАТИ УВАГУ.

Діамант - дорогий камінь, тому при виборі прикраси зверніть увагу на ціну. Ціна не може бути занадто низькою, це повинно стати першим тривожним дзвіночком. Купуйте прикраси в великих мережах, великі компанії дорожать своєю репутацією, тому наштовхнутися на підробку досить важко. Вироби найчастіше виготовляються з білого золота або платини - саме вони підкреслюють блиск діаманта.

Утримайтеся від покупки прикраси, в якому камінь має явний дефект - скол. Попросіть продавця показати Вам сертифікат. Сертифікат є підтверджуючим документом всіх характеристик діаманта в обранному Вами виробі.

Зверніть увагу на вартість і на вагу всього прикраси. Якісне кільце має важити не менше 2 грам. Шинку повинна бути щільною і не тонкої, що дозволить прикрасі прослужити значно довше.

Вага використовуваного золота істотно не вплине на ціну виробу, тому що основна частина вартості - це ціна діаманта.

Вдалих Вам покупок! І не забувайте, що купуючи вироби з діамантом, Ви робите відмінне вкладення грошей на роки вперед.