как выбрать кольцо с родием, родированние, серебро, купить кольцо, купить серьги с родием,

Як правильно вибрати каблучку з родієм

Сьогодні процедура покриття родієм відома всім і кожному. Ювелірні вироби із родієвим покриттям уже давно знаходяться на піку популярності. Такі прикраси мають високі показники блиску, міцності та зносостійкості. Зокрема це важливо для каблучок, оскільки вони найбільше зазнають впливу зовнішнього середовища. Як правильно вибрати обручку з родієм, навіщо виконують родіювання срібла і на що звернути увагу?

Для чого покривати родієм прикраси?

Прикраси зі сплавів дорогоцінних металів підлягають обробці для підвищення їх характеристик міцності, стійкості до зовнішніх факторів впливу, а також посилення блиску і захисту. Родій - метал із платинової групи сріблясто-світлого відтінку, дорожчий золота. Цікавий факт, що при відкритті цього металу в 1803 його довго ігнорували й продавали в Європу або відправляли у відходи.

Родієве покриття - це захист срібла від потемніння і створення оксидної плівки. Аргентум схильний до потемніння з часом. Вироби зі стерлінгового срібла дуже схожі на біле золото і мають лояльну вартість, чим завоювали собі популярність серед покупців. Прикраси із золота не схильні до такого швидкого потьмяніння, але набагато дорожчі. Щоб продовжити термін служби срібних прикрас, порівняти можливості кільця родій та платина, подарувати їм модний сталевий блиск використовується сучасна обробка.

Також підлягає обробці дорогоцінним металом моделі з білого золота. Адже його колірна гама включає жовту палітру. А родієве кільце виглядає ультрасучасним та стильним у своєму холодним тоном.

Шар родію на виробах становить близько 1 мікрометра, але при цьому він має захисні функції. Він захищає метал виробу від агресивних середовищ, високих температур, оберігає від передчасного зношування, а також підвищує естетичні показники, вирівнює нерівності основи. Родоване срібло - це чудова альтернатива для людей, схильних до алергічних реакцій, оскільки захисна плівка гіпоалергенна.

Червоне золото також покривають родієм. Для цього є причина – якщо сам дорогоцінний сплав може відобразити кілька відтінків – червоний, жовтий, зелений та білий. То завдяки такому виду обробки золоті прикраси можуть набувати чорного, синього, коричневого червоного та будь-якого іншого кольору.

Як доглядати за родійованими прикрасами?

Кільце з родієвим покриттям збереже блиск і сяйво, якщо своєчасно його доглядати:

  • при нанесенні парфумованої та косметичної продукції обов'язково потрібно дочекатися, поки кошти вберуться у шкіру.

  • не допускати контакту виробів та побутової хімії.

  • не використовувати для очищення виробу абразивні засоби. Достатньо застосувати мильний розчин з подальшим промиванням у чистій воді.

  • не використовувати для догляду засоби, що містять аміак.

  • знімати родовані прикраси перед відвідуванням сауни чи лазні.

  • віддавати вироби на повторне покриття кожні кілька років.

Каблучка з родієм

Як довго родій тримається на виробі?

Згодом родій має властивість стиратися з поверхні. Швидкість стирання обумовлена формою прикраси, фактури поверхні та сталості носіння. При інтенсивному носінні срібні обручки родовані втратять шар через 5 років у середньому, а сережки - 10 років.

Після цього слід звернутися до спеціаліста для подальшого нанесення свіжого шару дорогоцінного металу.

Ювелірні вироби з родію - такі бувають?

Родій - це твердий, але дуже крихкий метал. Є певна схожість із властивостями діамантів. Тому йому досить складно надати якусь певну форму, а тим паче створити із нього прикрасу. Його дуже легко пошкодити, такий виріб легко може розбитися і тріснути, наче скло.

Родій - це найдорожчий метал, який використовується в ювелірній промисловості, тому більше використовується саме у вигляді обробки поверхні. У ролі покриття дорогоцінних сплавів родій досить функціональний і має захисні властивості. Водночас якщо захисний шар буде занадто товстий, то він також може розколотися і тріснути через крихкість родію.

Чому не всі срібні прикраси покриті родієм?

Здавалося б, що срібло покрите родієм, служитиме вічно. Чому не всі вироби підлягають цій процедурі?

  1. Не кожен хоче купувати виріб сталевого кольору. Стерлінгове срібло має неповторний колір і привабливість у своєму характерному кольорі.

  2. Чорнені моделі не підлягають родіюванню. Через те, що темні ділянки не псують зовнішній вигляд прикраси.

  3. Покриття срібла родієм таки не вічне і з часом вимагає оновлення.

  4. Дорогоцінне каміння в кільцях може пошкодитися при нанесенні захисного шару. Тільки діаманти та дорогоцінне каміння, таке як сапфіри та рубіни, досить витривале, щоб підлягати обробці родієм.

  5. Вироби у вінтажному стилі не потребують покриття.