Золота Королева

Як знайти надійну ювелірну компанію. Поради експертів

Найчастіше купівля ювелірного виробу супроводжується емоційним сплеском – ми хочемо отримати задоволення від вибору, від примірки цікавих сучасних моделей, атмосфери розкоші та зарядитись позитивом. Щоб втілити в життя такі плани обов'язково потрібно знайти салон, який кожен сезон поповнює асортимент новими моделями, піклується про своїх покупців, вчасно оновлює вибір прикрас, забезпечує комфортні умови вибору та примірки коштовностей. Потрібен такий ювелірний магазин, який дозволить не турбуватися про якість дорогоцінного сплаву та натуральність вставок в прикрасах. Почнемо екскурс морем численних салонів і виберемо найкращий з найкращих.

Обираємо ювелірний магазин

Як не розгубитися в різноманітності численних ювелірних компаній України і знайти продавця, який пропонує якісні прикраси, а також гарантує висококласне обслуговування і демократичні ціни? Вибір ювелірного магазину може виявитися не таким простим. Давайте пройдемося пунктами, на що варто звернути увагу в першу чергу:

Важливо не тільки знайти ювелірну компанію, а й перевірити її репутацію

Сьогодні, коли ринок перенасичений численними магазинами, де знайти ювелірні прикраси? Доцільно звернутися до перевіреної компанії, де можна за свої гроші придбати стильний виріб із гарантією якості. Можна спиратися на свій попередній досвід, керуватися відгуками знайомих та родичів – це найдостовірніші оцінки магазину. Важливим джерелом інформації стане Інтернет - переглянути відгуки покупців, дізнатись історію заснування, переглянути новини. Рекомендується звертати увагу на участь у розробках нових коштовностей дизайнерів та художників, співпрацю зі світовими та національними брендами. Як часто відбувається розробка нових колекцій та оновлюється асортимент? Репутація компанії – це багаторічна праця, результат злагодженої роботи кожної ланки, що забезпечує функціонал мережі. Озброївшись знаннями, Ви точно зможете знайти компанію, яка припаде до душі.

Дізнайтесь ціни на ювелірні вироби

Можна провести порівняльний аналіз вартості прикрас по кількох салонах. Але цей принцип не обов'язково принесе результат, оскільки компанія, що поважає себе, гарантує високу якість, професійне обслуговування, сучасні моделі та гарантійні зобов'язання. Це накладає додаткові витрати, що впливають на ціни на ювелірні вироби.

Ювелірні магазини України пропонують до уваги моделі з дорогоцінними вставками. Оцінити вартість натурального каменю може лише фахівець-гемолог. Візуально два подібні вироби можуть інкрустувати вставками різної вартості. Відповідно ціна двох схожих зовні одиниць сильно відрізнятиметься. І питання ціни не буде інформативним.

З'ясуйте для себе – ви хочете заощадити або отримати висококласну прикрасу із сучасним дизайном. Магазини з гарним асортиментом пропонують моделі у різній ціновій категорії, що дозволяють підібрати виріб з різним бюджетом.

Чи діють обмін або повернення ювелірних виробів?

Купівля ювелірних виробів може виявитися не таким простим завданням і трапляються випадки, коли потрібно обміняти або навіть повернути покупку в магазин. Це відбувається здебільшого при виборі на подарунок - не підійшов розмір, не сподобалася модель, не актуальний колір металу. Потрібно перед покупкою обговорити питання:

  • Чи є можливість здійснити обмін придбаних товарів?

  • Чи можна виконати повернення ювелірних виробів, якщо модель не підійшла?

При покупці обов'язково потрібно проговорити це питання, а також уточнити умови проведення повернення або обміну.

Великі магазини також мають сервіс доставки коштовних прикрас. Пропонують різні умови оплати та доставки обраного товару. Причому покупець повинен також бути застрахований від придбання кота в мішку - обов'язково потрібно передбачити повернення товару, купленого через інтернет-магазин ювелірних прикрас, у разі, якщо він не підходить. Зверніть увагу на вартість – якщо продавець цінує своїх клієнтів, то пропонує безкоштовну доставку.

Переконайтеся, чи є сертифікат якості товару

Кожна якісна прикраса із дорогоцінного металу обов'язково супроводжується биркою виробника. Це своєрідний паспорт товару. На бирці коштовностей з дорогоцінним камінням обов'язково прописані:

  • кількість каменів у виробі

  • вид огранювання

  • вага в каратах

  • колір та чистота каменів

Бирка є сертифікатом на ювелірний виріб. Сертифікат якості товару - це документ, що підтверджує покупку висококласної прикраси та є гарантом її високого рівня виготовлення.

Дізнайтесь, яка кількість ювелірних магазинів у цієї компанії

Важливим показником надійності компанії є кількість магазинів, що працюють під торговою маркою. Якщо бренд зарекомендував себе на ринку, то розширення мережі стає природним продовженням діяльності. Значить у цих салонах працює єдина купівельна програма, знижки та акції. Вибір ювелірних виробів відповідає стандартам. Можна відвідати представництво знайомого магазину в іншому місті та бути впевненим у якості продукції. Мережеві магазини пропонують послуги з обміну виробів, а також зобов'язуються взяти на себе гарантійні зобов'язання щодо обслуговування прикрас, куплених в іншому місті. Чим ширша торгова мережа, тим вищий рейтинг цього продавця.