Як обрати каблучку "Врятуй та Збережи"

Кільце з молитвою - як правильно вибрати свій оберіг

Релігійні вироби з нанесеними словами та зображеннями  зі Святого Письма символізують нескінченну Божу благодать. Традиційно на охоронні обручки з молитвою наносять слова з Отченаш, імена святих, символічні орнаменти.

Здавна людство вірило у захисну силу кільця. Це були не стільки прикраси, як обереги від злих духів, недоброго ока чи вроків. Таку обручку молитва оберіг почали носити ще з перших часів виникнення християнської віри. Римляни були першопрохідцями у цьому питанні й охоронна каблучка на середньому пальці стала жаданою прикрасою. Але якщо в язичників прийняті було багаті прикраси та дорогоцінні вставки, то на Русі було прийнято скромні прикраси. Розберімось, як вибрати слов’янський оберіг в сучасному ювелірному асортименті. 

Для чого носять кільце молитва-оберіг?

Згідно з релігійними віруваннями, кільце “Спаси і Сохрани” вбереже від бід і допоможе, як вберегтися від зурочення. Християнська віра не сприймає ставлення до кільця-оберега як до прикраси чи речі, що має магічний потенціал. Кільце з молитвою має глибоке символічне значення і вдягати його можна лише хрещеній людині, яка дотримується християнських канонів.

Види кілець-оберегів

Згідно з церковними канонами охоронні кільця володіють колосальною силою оберігати власника від чорної заздрості, проганяють злих духів і приваблюють удачу. Це як мініатюрна ікона, що носиться на пальці.

Такі моделі найчастіше виконують у простій круглій формі із золотого або срібного сплаву. Є думка, що срібло -  відповідний метал, чистіший і проводить енергію. Купити каблучку “Спаси і Сохрани” буде найкращим вибором за церковними канонами. Основна відмінність від декоративних кілець – це кільце чи каблучка з гравіюванням або нанесенням іншим способом слів молитов чи зображень. Якщо ж для Вас звичніше носити жовтий метал, то купити золоту каблучку з молитвою теж допустимо.

Для охоронних кілець характерний декор:

  • дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням

  • православними символами та орнаментами

  • іменами та зображеннями ликів святих

Кільця-обереги виготовляють із дорогоцінного сплаву і не поділяють за гендерним принципом. Аргументами для вибору кільця молитва оберіг за чоловіка можуть стати ширина та комфорт розташування на фаланзі.

Обручки з молитвою купити в ювелірному салоні різного призначення:

  • вінчальне кільце з молитвою

  • перстень Отче Наш

  • каблучка чи кільце з молитвою Богородиці

  • звернення до інших святих

Кільце "Спаси і Сохрани"

Врятуй і збережи – коротка молитва-оберіг, покликана захистити вірян-християн від бід та негараздів. Вперше кільця з такими словами були виготовлені у ХІХ столітті та були призначені для паломників як сувенірна продукція християнського характеру.

Це найпростіше, але найпотужніше серед релігійних кілець. Скромний та лаконічний дизайн зберігає в собі силу, здатну захистити від бід, хвороб, неприємностей, що чатують на життєвому шляху. Промовляючи ці магічні слова, людина звертається до Бога.

Срібне або золоте кільце “Спаси та Збережи” носять, щоб:

  • зміцнити віру

  • для швидкого прийняття рішень у складних ситуаціях

  • як захист від гріховних помислів

  • оберіг від поганих думок

  • як захиститись від порчі
  • порятунок від хвороб

Кільце срібло “Спаси та Збережи” прийнято церквою, як найсильніший захисний оберіг, який допомагає у багатьох життєвих ситуаціях та оберігає від бід. 

Як правильно носити охоронне кільце

Охоронні персні не варто одягати як амулет для залучення удачі та існують певні норми для правильного носіння таких виробів. Православна церква серйозно ставиться до таких виробів та регламентує принципи, якими обирають такі моделі.

Вибираючи на якому пальці носити кільце, то найбільшої сили оберіг набуває на пальцях, які ми використовуємо при нанесенні хресного знамення на тіло.

Однак навіть на інших пальцях це сильний православний оберіг, незалежно від того на якому пальці носити “Спаси і Сохрани”. Широке кільце з молитвою часто носять саме так, а тонке - на мізинці. Кільце на середньому пальці - найбільш зручний і практичний варіант для щоденного носіння. Його носять і дорослі і діти, без вікових обмежень і гендерних принципів.