Мінерал Топаз, щільність, твердість, колір.

Три відтінки синього: топази Sky Blue, Swiss Blue і London Blue

Три зачаровуючих відтінка топазу, з глибиною кольору і холодним блиском. Блакитний топаз - це мінерал, один з коштовного каміння, який особливо подобається модницям через яскраво-синій блиск. На перший погляд камінь дійсно схожий на блакитний діамант. Але родзинка в тому, що його колір має чудові відтінки, які блискавично притягують погляди оточуючих. Блакитний топаз - надзвичайно рідкісний коштовний камінь. Такі вироби справді унікальні і дуже цінні. У ювелірній справі використовують три види топазів:

  • Sky Blue - небесно-блакитний, який можна порівняти з кольором неба в ясні погодні дні;
  • Swiss Blue - яскраво-блакитний колір
  • London Blue - лондонський синій, має глибокий синій колір, темний, злегка зеленуватий або блакитний відтінок. Найдорожчий з блакитних топазів.Каблучка, біле золото з топазом Sky Blue, Swiss Blue и London Blue

Розкішні прикраси з такими каменями можна придбати в ювелірному магазині Золота Королева. Тут представлений широкий асортимент каблучок, сережок і підвісок з топазами, здатний задовольнити естетичні запити навіть самої виборчої модниці.

З яким кольором золота краще поєднується блакитний топаз

Блакитний топаз вражає своїм ніжним кольором. Він синій, але все одно дуже тонкий. Тому його часто встановлюють в кільця з білого золота. Цей золотий сплав дуже добре гармонує з каменем пастельних тонів. Срібло, паладій або платина також добре поєднуються з цим мінералом. Ці мерехтливі сріблясті дорогоцінні метали не нав'язують себе і не дозволяють яскравому кольору мінералу проявити себе. Час від часу камінь можна побачити в оправі з жовтого золота. Але це швидше виняток. Навіть червоне золото дуже рідко можна побачити в поєднанні з топазом. Пари, які бажають купити трохи виділяються обручки, можуть скористатися виробами, в які вставлено блакитний топаз. Він виглядає дуже елегантно і надихає своїми променями. Особливо зрадіють йому наречені, які свідомо відмовилися від класичних обручок для шлюбу.

Трендовий мінеральний блакитний топаз

Той факт, що блакитний мінерал зарекомендував себе як популярний дорогоцінний камінь, ймовірно, також пов'язаний зі смаком часу. Інститут кольору Pantone щорічно вибирає колір року. У 2020 році в якості кольору року були обрані кольора Rose Quartz і Serenity - відтінок синього, який можна порівняти з сіневоголубум топазом. Завдяки своїм властивостям він ідеально підходить для обробки як дорогоцінний камінь. Синій мінерал досить твердий, щоб його не можна було легко подряпати в повсякденному житті.

Перш за все важлива огранювання, так як вона оптимально підкреслює ефект чарівного кольору каменю. У випадку з дорогоцінними мінералами огранювання завжди повторює форму сировини, щоб максимально збільшити розмір ограненного каменю. Те ж саме і з топазом. Його кристали часто мають подовжену форму, тому огранщики дорогоцінних каменів часто вибирають овальну або грушоподібну огранювання. На додаток до цих форм в нашому магазині магазину можна підібрати і інші більш традиційні огранки, наприклад, круглу або в стилі «кушон».

Топази в легендах і гороскопах

Як і багато інших мінерали, топаз займає міцне місце в езотерики. У Древній Греції вважалося, що він зміцнює сили тих, хто його носить. В Індії говорять, що камінь, який носять в області серця, приносить красу, мудрість і довголіття. В епоху Відродження топаз використовували як захисний амулет, призначений для зняття заклинань і розсіювання поганого настрою. З іншого боку, мореплавці вважали, що він може заспокоїти шторм на морі.

Сьогодні блакитний топаз цінується лікарями за такі здібності:

  • зміцнює здоров'я;
  • приносить радість;
  • заряджає позитивною енергією;
  • запобігає кошмари і лунатизм;
  • заспокоює розхитану психіку.

Блакитний топаз - це камінь, який протидіє всім негативним енергіям. Він символізує стійкість характеру, віру в майбутнє і оптимізм, тому перш за все підходить вольовим і творчим людям. Дорогоцінний мінерал асоціюється з сонцем, а його стихія - вогонь. Його синій варіант пов'язаний з груднем і четвертою річницею весілля.

Традиційний світло-блакитний найкраще підходить для людей зі знаком зодіаку Риби або Скорпіон, а топаз синього кольору також добре поєднується зі Стрільцем або Водолієм.

У ювелірної колекції магазину Золота Королева ви знайдете прикраси у всіх блакитних варіантах. Вибирайте каблучки, сережки та намиста, а також браслети різних стилів і дизайнів.