Історія походження каменя рожевий кварц

Рожевий кварц - історія мінералу

Один з найбільш ніжних та романтичних каменів у ювелірній справі – це рожевий кварц. він широко використовується для створення ювелірних прикрас, предметів інтер'єру, косметичних інструментів та виробів. Історія ніжного відтінку кварцу огорнута переказами та легендами. Причому всі вони торкаються теми кохання, гармонії та внутрішнього балансу.

Цікаві факти про рожевий кварц

Це найвідоміший різновид мінералу, який викликає інтерес як ювелірів, так і астрологів, тарологів, літотерапевтів, косметологів, лікарів і поціновувачів прекрасного.

Рожевий відтінок каменю з'являється внаслідок наявності домішок металів. Колір нестабільний і може вицвітати під впливом сонячного світла. Природне каміння великого розміру - дуже рідкісне явище і зустрічається дуже рідко. Найчастіше видобувається у вигляді невеликого розсипу з нерівними гранями та невеликими помутніннями та включеннями.

  • Твердість за Моосом - 7 одиниць
  • Щільність – 2,65
  • Злам - раковистий
  • Блиск - скляний
  • Прозорий чи напівпрозорий

Існує міф про появу рожевого кварцу – це подарунок людству від бога кохання Ероса. Таким шляхом він хотів навчити людей любові та людяності, показати, що без співчуття та подяки миру на землі не може існувати. А ніжний рожевий колір символізує доброту та людяність.

Є навіть ритуали для залучення кохання за допомогою рожевого кварцу. Для цього достатньо носити при собі амулет із мінералу та не розлучатися з ним. Самоцвіт має справжню магію чистого кохання. Допомагає знайти кохання, а також зберегти його тим, хто вже зустрів. Мається на увазі не лише романтичний зв'язок, а й внутрішня гармонія, любов і прийняття себе, стосунки між батьками та дітьми. Рекомендується носити талісман із мінералу тим, хто не впевнений у собі, має занижену самооцінку. Мінерал здатний усунути перепони на шляху кохання, налаштовує на позитивне мислення, зміцнює спілки, розвиває творчі здібності у людини.

Одна із старовинних індійських легенд свідчить, що рожевий кварц - це пелюстки ніжної троянди, подарованої юним закоханим своєї дівчини. Батьки внесли поправки у відносини пари та змусили їх розлучитися. Роза так і залишилася, скам'яніла, її пелюстки обсипалися і стали вічними сльозами кохання молодих героїв історії.
Рожевий самоцвіт покликаний дарувати тепло, створює домашній затишок, стає тим осередком батьківського кохання, якого так не вистачає дітям, стимулює почуття і не дає згаснути полум'ю кохання.

Самоцвіт має цікаву фізичну властивість - при нагріванні його до 300 градусів за Цельсієм він перетвориться на гірський кришталь.
Деякі зразки мінералу характеризуються властивістю астеризму – за наявності своєрідного розташування поздовжніх включень усередині каменю ніби спалахує зірка.

властивості каменю рожовевий кварц

Властивості рожевого кварцу

Нерозривно пов'язаний із життєлюбством, енергією, любов'ю та дружніми стосунками. Езотерики та каменезнавці вважають, що мінерал здатний не лише залікувати душевні рани, позбавити від мук, а й залучити до життя необхідних людей.

Дія каменю має пролонговану дію та націлена на майбутній тривалий ефект. Він допомагає досягти внутрішнього просвітлення, усвідомити причинно-наслідкові зв'язки, вступити в контакт зі своїм внутрішнім "я". Це в комплексі покращує якість життя людини та приносить світ.

Камінь розкриває найкраще у людині, стимулює розвиток творчих здібностей через любов до своєї справи.

Самоцвіт використовують у ролі захисника від ворогів, заздрісників та недоброзичливців. Рожевий кварц властивості поширює на жінок, допомагаючи зберегти молодість та красу на довгі роки.

Місцедобування мінералу

Камінь рожевий кварц у природі утворюється на територіях, багатих на кислі породи, у гідротермальних жилах. Часто спостерігається його сусідство поруч із кришталевими покладами та слюдою.

Найбільші родовища розташовані у Бразилії, Японії, Мадагаскарі, Індії та Казахстані. Деякі європейські держави також можуть похвалитися нечисленними запасами рожевого самоцвіту.

Через поступове виснаження родовищ видобуток ускладнюється і кількість каменів знижується з кожним роком. Тому ринок дедалі більше наповнюють підробки та імітації натурального мінералу.

місцедобування рожевого кварцу

Використання рожевого кварцу в косметології

Камінь рожевий кварц має загальнозміцнюючий вплив на організм людини. Він зміцнює імунітет і позитивно впливає на системи організму.

  • Вироби із кварцом покращують роботу серцево-судинної системи, лімфатичної системи.
  • Використовується в терапії при захворюваннях на цукровий діабет.
  • Чинить вплив на психологічний стан власника, а також допомагає подолати наслідки стресу, фонової тривожності та страху.

Активно застосовується у косметології. Зокрема мається на увазі застосування масажерів Гуаша з натурального каміння. Досить давно люди відзначили, що інтенсивний масаж лицьових зон допомагає підтримувати молодість та красу, тонізує та освіжає. Так, масажери Гуаша, ролери, потрапили до лав маст хева по догляду за обличчям.

Косметологи відзначають вплив каменю на шкіру – антисептичний, усуває запальні процеси на поверхні шкіри, активізує процеси регенерації, покращують кровообіг. Фахівці застосовують у роботі скребки та масажери різних розмірів та форм. Домашнє використання супроводжується кварцовим масажером у формі серця або пелюстки.

Існують ролери для осіб двох різновидів:

  1. Односторонній. На ручці кріпиться валик з одного боку великого розміру. Застосування його універсальне, але може бути незручним для певних зон.
  2. Двосторонній - два валики різного розміру. Обидва валики універсальні, але менший практичніший при використанні в зоні рота та очей.

Важливо, що при використанні обов'язково потрібно дотримуватися правильної технології, а також застосовувати олію, щоб не розтягнути шкіру обличчя та шиї.

Кому підійде рожевий кварц

Повіривши в легенди про вишуканий мінерал, можна вилікувати душевні рани, загоїти серцеві біди і краще пізнати себе. Хто втратив життєвий орієнтир, почувається нещасним і втраченим, беззахисним перед ударами долі. Молоді хлопці та дівчата за допомогою каменю можуть посилити тяжіння своєї другої половинки, зустріти кохання всього життя.

Рожевий кварц кому підходить, так це молодим жінкам, хто хоче стати жіночною, ніжнішою і чуйною. Притягує долю та допомагає влаштувати особисті стосунки з чоловічою статтю, з родичами, друзями та колегами. Також рожевий відтінок візуально прикрашає жінку, ушляхетнює образ і робить комплексний образ ніжнішим.
Також чоловіки можуть носити на собі самоцвіт у такому відтінку. Найбільш підходящий для чоловіків, хто працює у творчій сфері або має хобі.

Кому підходить камінь за гороскопом

Астрологи стверджують, що кварц підходить усім знакам зодіаку без винятку і не потребує підбору за датою народження. Згідно з повір'ям, камінь сам вибирає власника, тому при виборі прикраси або іншого предмета із самоцвітом, слід перш за все спиратися на відчуття. Якщо мінерал приносить якийсь дискомфорт, краще утриматися від його придбання.

  • Риби, Овни і Тельці набувають гармонії у почуттях, умиротворення при душевному роздраті.
  • Ракам, Дівам та Козерогам кварц надає сили, рішучість, впевненість у завтрашньому дні та допомагає реалізовувати проекти.
  • Для Левів, Овнів та Скорпіонів це шанс приборкати бурхливі емоції, знайти сімейне щастя та тиху гавань.

Для всіх знаків зодіаку самоцвіт стане дороговказом на шляху пошуку сімейного щастя, щирого кохання та дружби. Не має шкідливого впливу та не надає негативного впливу.

З чим можна поєднувати рожевий кварц

Підсилити красу та енергетику рожевого кварцу допоможе комбінація з іншими каменями. Зокрема бездоганним смаком відрізняється поєднання в одному виробі з аметистом. Не менш вишукано виглядає дует із перлами, сапфіром та лазуритом.
А ось комбінація поряд з бірюзою допоможе захиститися від порчі та поганого ока. Нейтрально впливає вставка з обсидіаном та бурштином.

Є також антагоністи – це рубін та яшма. Можливі негативні наслідки від поєднання з агатом, гранатом та малахітом і краще уникати такої комбінації як у виробі, так і в комплектах.

Літотерапевти рекомендують обрамляти камінь у найбільш енергетично чистий метал - срібло, щоб посилити його магічні та лікувальні властивості для людини. А ось ювелірні майстри дотримуються ширших поглядів і комбінують вставки також із золотом і платиною. Рожевий кварц колір лише підкреслюється дорогоцінним металом, дозволяючи створювати вишукані вироби будь-якого приводу.

Скільки коштує рожеве каміння

Цей різновид каменю має досить високу вартість порівняно з його родичами. Причому ціна безпосередньо залежить від глибини кольору, чистоти та розміру зразка.

Найціннішими вважаються камені з ефектом астеризму - так званого "котячого ока". Усередині каменя світло заломлюється, внаслідок чого всередині мінералу ніби спалахує зірка.

Середня вартість прикраси з рожевим кварцом коливається від 10 до 100 доларів. Причому верхня межа стосується брендових прикрас із каменем найвищої якості.