Місячний камінь значення

Місячний камінь: краса і містика

Місячним каменем називається ціле сімейство самоцвітів під загальним ім'ям іризуючі польові шпати. Унікальний ефект, яким характеризуються ці мінерали – іризація.

 

Таємниця місячного каменю: розбираємося в назвах мінералу

Незрівнянний мінерал, красивий і загадковий, місячний камінь зачаровує і дивує своєю назвою. Адже до Місяця цей мінерал має непряме відношення, а найменування він отримав як результат торгової номінації кількох мінералів. Але є також версія, що така романтична назва з’явилася через схожість із відтінком Місяця в нічний час.

Місячний камінь властивості має:

  • щільність 2,6

  • крихкий, ушкоджується від механічних навантажень

  • твердість 6 за Моосом

  • прозорий або напівпрозорий

  • блиск скляний, шовковистий

Приваблива краса місячного каменю

Якісно відполірований місячний камінь при гарному денному світлі відіграє перлинними відтінками. Виглядає це як величезна перлина.

Ці камені можна умовно розділити на два види:

  • калієві шпати - мікролін, ортоклаз, санідин

  • кальцієві польові шпати (андезин, лабрадор, плакіоок, олікоок, сонячний камінь, альбіт)

Здається, що ми знаємо, як виглядає місячний камінь, і описуємо його як молочно-блакитний мінерал. Однак це лише один із варіантів, у той час, як існують інші різновиди. Існують три основні типи відтінку цього каменю:

  1. Місячний камінь адуляр - прозорий або напівпрозорий білий камінь із блакитним відливом. Відомий нам ще з часів СРСР, тому що місячний камінь прикраси на той час були на піку популярності. Зокрема моделі зі срібла.

  2. Біломорит - характеризується молочним або жовтим кольором і зовні має схожість із перлами.

  3. Лабрадор – чорного кольору. Попри банальний чорний колір, при правильному поліруванні стає помітним неповторний відлив блакитного кольору, який не можна порівняти ні з чим.

Місячний камінь адуляр

Міфи та легенди про загадковий камінь Місяця

Мінерал з таким надприродно гарним відтінком, безсумнівно, викликав у всі часи численні чутки, пересуди та породив численні міфи та легенди. За однією з легенд місячний камінь - це творіння Сатани. І створений він був як спокусник до жадібності та гріхопадіння.

Існує легенда про місячний камінь, що коли вмирає відьма, в цей момент Місяць набуває кривавого кольору. І вона має передати свою силу учениці. Однак деякі відьми користувалися хитрістю і всю свою міць приховували у місячному камені жовтого кольору. 

Сила цього мінералу закладена у Місяці. У його мерехтінні та загадковому перловому переливі приховано таємниче світло супутника Землі.

Таємничі властивості адуляра: міць мінералу

Натуральний місячний камінь має незвичайні здібності та потужну енергетику. На повну силу його могутність розкривається з повного Місяця. Тому оцінити його властивості можна звернувшись до місячного календаря.

Місячний камінь магічні властивості:

  • це захисник для неординарних людей. Він сприяє внутрішньому контролю та допомагає не розсіювати увагу на дрібниці. Сприяє стриманості та самоконтролю.

  • місячний камінь значення має для людей, хто хоче розвинути або посилити свої екстрасенсорні здібності. Зокрема допомагає жінкам. За умови постійного носіння цього мінералу він почне посилати пророчі сни.

  • камінь надає допомогу особам, хто опинився у тяжких життєвих ситуаціях. Допомагає впоратися з песимізмом та депресивним настроєм. Місячний камінь кулон стане справжньою знахідкою в такому випадку. 

  • цей романтичний мінерал буквально створений для того, щоб підтримувати коханих та дарувати їм щастя.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров'ям – бажано купити місячний камінь, щоб покращити своє самопочуття:

  1. Сприяє роботі ШКТ

  2. Оптимізує обмін мінералів та мікроелементів

  3. Допомагає швидкому розподілу корисних речовин в організмі

  4. Прискорює відновлення після отриманих травм

Астрологи рекомендують місячний камінь знак зодіаку - він сприяє по життю яскравим особистостям, харизматичним і привабливим - Левам, Скорпіонам, Терезам, Тельцям, А ось місячний камінь для Водолія, Риб, Овнів має негативний вплив.

Місячний камінь у ювелірному мистецтві: його чарівність

Чарівний місячний камінь має гарний вигляд в ювелірних прикрасах. Враховуючи скільки коштує місячний камінь, його застосування досить широке. Місячний камінь кому підходить, то стане справжнім оберегом і талісманом. Зокрема, грає роль його комбінування з іншими мінералами. Енергетичний баланс мінералу подібний до аметисту, синього сапфіру, берилу, оніксу або бірюзі. Таке поєднання не тільки красиво виглядає, але також цілюще впливає на власника.

А ось поєднання з гранатом, агатом, сердоліком, малахітом, халцедоном та яшмою буде несприятливим.

Сумнівною буде комбінація з топазом, алмазом, смарагдом чи авантюрином. Адже камені в повний місяць отримують взаємно протилежні заряди.

Решта каменів і мінералів ніяк не реагують на сусідство з місячним каменем і спокійно співіснують разом в одному виробі. Можна зібрати чарівний браслет місячний камінь в комбінації з різними мінералами, який буквально зачарує оточення.

Як правильно доглядати за місячним каменем?

Доглядати місячний камінь дуже просто - щоб відчистити його від забруднень, достатньо промити в мильному розчині. При помітному забрудненні можна застосувати м'яку щітку. Очищений місячний камінь прополоскати в чистій воді й промокнути серветкою.

Прикраси з такими вставками можуть акумулювати негативну енергію, спрямовану на власника, тому рекомендується періодично проводити очищення мінералу на енергетичному рівні. Це зробити нескладно:

  1. Поставити біля прикраси із місячним каменем склянку із джерельною водою на декілька днів. Вважається, що мінерал усю свою негативну енергію перенесе на воду і стане кришталево чистим. Після, обов'язково вилити воду далеко від дому.

  2. Всім відомі очищальні здібності срібла - для очищення покладіть прикрасу з каменем в срібну місткість і залиште на кілька днів.

  3. Є ще спосіб закопати місячний камінь у землю та залишити на ніч. Головне, не забути де Ви його закопали.