браслет на ногу

Браслет на ногу - вибір модниць

Багато дівчат люблять носити прикраси на щиколотках. Однак мало хто знає, що браслет на ногу має свою особисту назву - анклет. Не існує настільки неформальної прикраси, яку можна носити без обмежень, якщо дозволяють погодні умови. Цей аксесуар відмінно гармонує з діловим, урочистим, курортним і навіть весільним стилем. Ланцюжок на ногу можна підібрати для будь-якої дівчини, головне правильно підібрати потрібну модель. Розберемо, коли з'явилася мода носити прикраси на нозі і як це робити правильно.

Що означає браслет на нозі: історія прикраси

У нашій країні браслет на ногу жіночий набув популярності в період 90-х років, у період хіпі, змішання модних стилів, пошуків найстильніших аутфітів, появи безлічі музичних напрямків та груп, у період коли залізна завіса між СРСР та демократичною Америкою впала. У моді з'явилися сміливі рішення, незвичайні дизайни та яскраві прикраси.

Перший браслет на ногу анклет було знайдено археологами біля древньої Месопотамії. Є версії, що такий аксесуар також траплявся в Єгипті, Персії. При цьому для заможних станів були вироби з дорогоцінного каміння та металів, а ось бідняки одягали вироби зі звичайних камінців, дерева та кістки.

Мода на такі прикраси була популярна у спекотних країнах, де дівчата мали повну можливість демонструвати стрункі ніжки, стиль та модні аксесуари. Подібна прикраса говорила не тільки про гарний смак дами, але також вказувала на її матеріальне становище, а також на достаток її сім'ї, чоловіка чи родичів. А от країнах Європи така прикраса не мала широкого попиту через те, що тепла пора року триває не так довго, щоб встигнути досхочу похвалитися подібним придбанням. У стародавньому світі ланцюжок на ногу значення мав подібне до нинішнього обручки на пальці.

Найширшим попитом такі прикраси мали території Індії. Там вони були символом сімейного стану жінки. Якщо незаміжні дівчата прикрашали щиколотки вільними моделями, то при офіційному укладенні шлюбу жінкам належали щільніші прилеглі аксесуари у вигляді суцільного обідка на нозі, що приєднувався до пальців ніг за допомогою ланцюжка.

Окреме значення мають браслети-пайяли, це як називається браслет на ногу з численними дзвіночками й монетками-підвісками. При кожному русі ці моделі видавали гармонійний передзвін і привертали увагу до струнких ніжок їхньої господині.

Сьогодні купити браслет на ногу може кожна дівчина, що стежить за сучасними модними трендами й хоче прикрасити себе незвичайним аксесуаром, а ось раніше в кожній культурі існувала регламентація носіння таких моделей і що означає браслет на нозі, можна було сказати багато про неї. Наприклад:

  • У країнах Азії було заведено використовувати анклети у ролі своєрідного тренера для ніг. Два браслети на ногах поєднувалися між собою ланцюжком, щоб дівчина могла пересуватися виключно маленькими кроками, що в ті часи було ознакою якісного виховання та відмінних манер. Сьогодні деякі жінки використовують браслети так само з тією лише різницею, що роблять це не на публіці.

  • В Індії жіночий браслет на ногу вказував на статус. Прикраса на правій нозі була сигналом до того, що дівчина готова до знайомств, загравань і скоро сімейство готуватиме її до заміжжя. У момент одруження наречений дарує панночці браслети на ногу як знак кохання, вірності та відданості. Цю прикрасу дівчина носить на лівій нозі, що стає символом того, що вона одружена і перебуває під егідою сім'ї чоловіка і за неї є комусь заступитися.

  • Православна релігія взагалі виступає проти прикрас на ногу, тому що вважає, що негоже показувати чоловікам оголені ноги, тим самим збиваючи їх з пантелику.

  • В африканських країнах за кількістю браслетів на нозі можна було судити про кількість чоловіків, що мала жінка. Так відбувався поділ між жінками, у яких вже є діти, і які вільні від стосунків.

  • У стародавній Японії наявність анклета на нозі свідчила про те, що вона вміє гарно співати, музикувати та танцювати, тож цілком придатна для роботи гейшів.

На яку ногу одягати браслет?

Сучасна мода потурає багатьом дивним ідеям, часом навіть безглуздим, але браслет на ногу як носити, краще прислухатися до модних порад.

  1. Прикрасу у вигляді простого ланцюжка можна одягати навіть в офіс. Якщо хочеться трохи дати волю фантазії, то краще вибрати браслет на ногу з перлами, камінням чорного або білого кольорів. Золотий браслет на ногу не повинен виглядати зухвало і привертати зайву увагу.

  2. Браслет на ногу позолота або срібло під спортивне взуття вибирають без вставок. Це моделі, що поєднуються зі стилем леді-лайк або спорт-шик, в якому органічно поєднуються спортивне взуття та жіночна спідниця.

  3. Для урочистого заходу будуть актуальні браслети на ногу з камінням, з наявністю шармів та дорогоцінними вставками.

  4. Браслет на ногу купити у морському стилі краще для походів на пляж чи відпочинку. Вони неприпустимі для носіння в офіс, а також не поєднуються з сукнею або ошатним стилем.

  5. Для джинсів, яскравих принтів та грубих тканин підійдуть шкіряні або мереживні браслети.

  6. Стилісти рекомендують не поєднувати анклет з короткими шортами, відкритими блузами або глибоким декольте. Браслет на ногу і так привертає увагу до відкритості. А комбінація з відвертим одягом наведе загальний образ під рівень вульгарності.

  7. Повсякденний лук прикрасить срібний браслет на ногу жіночий з підвісками, проте не варто їх доповнювати дзвониками або бубонцями.

  8. Багатошарові моделі впишуться в стиль бохо, доповнять етнічні вбрання, спідницю міді або льону.

  9. Анклет з ім'ям краще носити на відпочинку чи неформальні обставини. Для ділового образу це буде недоречно та безглуздо. Купити срібний браслет на ногу в такому виконанні доречніше дівчині до 30 років. 

  10. Для домашнього носіння використовують тематичні моделі з підвісками в стилі Нового року, зимових мотивів, морської тематики та ін. Носити їх на заходи не рекомендують і залишають для дому.

Щодо того, на ногу одягати браслет із золота, срібла чи іншого металу, то обмежень немає та регламентацій не існує. І не варто забивати голову цими дослідженнями.

Різновиди браслетів на ногу: метали, каміння, покриття

Браслети на ногу сьогодні завойовують все більше шанувальників, а все тому що звичайні прикраси вже давно не на диво, а от прикрасити щиколотку чимось яскравим, блискучим і дзвінким стало модно й оригінально. Дизайнери сьогодні розробляють безліч моделей, доступних для покупки стильними панночками. Серед дизайнерських моделей можна виділити основні різновиди:

  • Анклети із золота. Відповідно бувають браслет на ногу з білого золота, червоного та лимонного.

  • Срібний браслет на ногу

  • Біжутерія – варіанти для курорту, покупка сувенірних виробів, а також вихід для тих, хто хоче спробувати на собі новий стиль, але поки що не готовий витрачати на це гроші.

  • Браслети-ланцюжки

  • Багатошарові

  • Із вставками дорогоцінного каміння

  • З декором у вигляді імен, фраз

  • З нанизаними шармами, підвісками

  • Анклет із черепашок

  • Тканинні та мереживні

  • Шкіряні, а також з каучуком та комбінованими матеріалами

Для моделей використовуються сучасні техніки обробки та декору, такі як золочення, родування, емаль, чорніння та інші залежно від стилю виконання, а також дизайнерського задуму автора.