На якому пальці носити кільце?

Вибір та значення каблучок на пальцях: історія та символізм прикрас

Кожен часом звертав увагу, що ми вибираємо один палець для носіння кільця, де нам зручно. А ось на іншому пальці абсолютно неприємно? Або певний період часу комфортно носити коштовності на одному пальці, а потім хочеться змінити руку або палець, тому що виникло відчуття внутрішнього дискомфорту? Може ми не часто замислюємося над такими питаннями, але те, на якому пальці носити кільце, може багато розповісти про людину та її внутрішній світ.

Наші предки вважали, що одягати обручки на будь-які пальці заборонено. Вони надавали глибокого символізму вибору. Значення каблучок на пальцях у жінок та чоловіків змінювалося залежно від місця проживання, а також устрою суспільного устрою того часу. Якщо хтось добре знався на символіці розміщення прикрас, той багато міг сказати про власника, лише глянувши на його руки.

Сьогодні правила та традиції не такі суворі та прикраси, крім традиційно обручок носять виходячи з почуття стилю та смаку. Правила носіння каблучок поблажливі й дозволяють вільно дивитися на вибір. Однак навіть зараз вибір пальця свідчить про приховані бажання чи риси характеру людини. Розберімося докладніше.

На якому пальці носити кільце?

Кожен палець має певне значення у нашому житті. Фізіотерапевти, фахівці масажних салонів та лікарі стверджують, що точки, що знаходяться на подушечках пальців, відповідають за наш стан здоров'я, імунітет та психологічний стан. Тому вибір ми безперечно робимо, виходячи з внутрішніх потреб та спонукань. Чому ми вибираємо один палець і зовсім ігноруємо інший? Чому в різні періоди життя нам подобається носити обручки на різних руках? Що приховує наш вибір, і чому ми сьогодні робимо один вибір, а завтра інший?

  1. Великий. Езотерики вважають, що через цей палець проходить енергія, що впливає на голову та шию. Тому такий вибір роблять люди, діяльність яких пов'язана з розумовою працею. Кільце на великому пальці  бажають люди, які прагнуть влади та управлінської діяльності - політики, дипломати, вчителі, керівники та інші.

  2. Безіменний у нашому суспільстві за релігійними та соціальними мірками зайнятий обручкою. Вважається, що на лівій руці носити прикрасу небажано, адже кільце на безіменному пальці лівої руки  призначено для тієї жінки, чий чоловік помер. Хоча західні країни саме на лівій кисті носять обручки та заручні кільця, тому вибір залежить в першу чергу від місця проживання. Купити каблучку на заручини можна на ту руку, на якій заведено носити прикрасу.

  3. Середній палець вільний від забобонів і носити на ньому можна будь-яку прикрасу, яка до душі. Хоч мінімалістичні моделі, виконані в скромному стилі, хоч масивні каблучки з вишуканим оздобленням. Ефектний вибір у вигляді кількох моделей у схожому виконанні на один палець на різні фаланги стане вибором сучасних модниць.

  4. Вказівний - найсильніший на руці та виконує роботу, пов'язану з навантаженнями. Для нього краще підібрати виразні прикраси – печатки, персні з вензелями, масивні прикраси із вставками. Він привертає до себе найбільшу увагу, тому якщо хочете привернути увагу до руки., то слід прикрасити вказівний палець. Кільце на вказівний палець купити найкраще з виразним яскравим дизайном, який напевно виділятиметься – такий вибір буде доречний і виглядатиме виграшно.

  5. Мізинець – маленький, але непростий. На ньому побачити прикрасу можна не часто. Насамперед через маленький розмір. Найчастіше на нього надягають символічний виріб, на кшталт персня "Врятуй і збережи" або особистого оберегу, талісмана, який оберігає від бід.

За негласними правилами етикету кільця на всі пальці одночасно надягати не слід і на руках має бути не більше трьох одиниць одночасно.

Значення каблучок на пальцях

Залежно від цього, які пальці одягають кільця ми можемо будувати висновки про характер людини.

Великий палець

На великому пальці носять кільця люди наполегливі, навіть агресивні, енергійні та діяльні. Їм сприяє у житті планета Марс. Такі особистості відрізняються непростою вдачею і можуть упиратися, навіть якщо свідомо знають, що неправі. Прикраса на великому пальці допомагає їм впоратися з собою та приборкати характер. Значення кілець на пальцях у чоловіків асоціюється із самоствердженням щодо сексуальних успіхів. В античні часи греки порівнювали палець із чоловічою силою і психологи погоджуються з такою думкою.

Часто дівчина з перснем на цьому пальці може сигналізувати про ставлення до сексуальних меншин. В цьому випадку можна зрозуміти, чи є у неї пара, чи дівчина самотня. Якщо прикраса на правій кисті – то жінка у стосунках, а на лівій – самотня.

Щодо вибору моделей, то все залежить від особистих уподобань. Чоловіки воліють гладкі прості моделі. Жінки ж підбирають залежно від смаку, настрою, але й звичайно – будови кисті. На тонких і худих пальцях можна носити масивні моделі, а на коротких – кращий вигляд мають тонкі обідки.

Вказівний палець

Ми використовуємо цей палець для того, щоб показати на щось, посварити, звернути увагу. Звичайно, цим самим ми привертаємо до нього максимальну увагу. Тому значення кілець на пальцях відіграє важливу роль і в минулому чоловіки вибирали саме цей перст, щоб одягнути виріб із символом братства, ордену, залученості до якоїсь групи чи секти.

Опікується цим пальцем планета Юпітер. Характерними рисами є завзятість, наполегливість, прагнення досягти мети будь-якими способами. Це люди-лідери, які вміють подати себе і показати так, щоб за ними слідували інші.

  • Значення кільця на пальцях лівої руки - егоїзм, самолюбство, примхливий характер і навіть снобізм.

  • На правій руці – люди чесні та розважливі.

В Ізраїлі на ньому носять обручки заміжні дами. Євреї вважають, що таким чином здалеку можна зрозуміти який статус у жінки. Але не всі дотримуються цього правила.

Середній палець

Середній має зв'язок із планетою Сатурн і відбиває долю людини. Що означає кільце на середньому пальці - насамперед це публічність, зв'язок з людьми, життєві цінності та вплив на оточення.

Вибираючи цей палець, людина ніби говорить про впевненість у собі та свою винятковість. Такі люди обирають оригінальні каблучки, незвичайні моделі. Вони впевнені, що їхні жарти найвеселіші, а досягнення – неймовірні та виняткові. Часто одягають сюди вироби, які дісталися у спадок від предків, сімейні реліквії. Вони стають оберегом від усіх бід.

Для духовних практик це можливість просунутися вгору. Але водночас вироби на обох руках можуть призвести до депресивного настрою та байдужості до життя. Тому слід дотримуватися міри.

В давнину носили обручальне кільце на середньому пальці на території Європи. В більшості це були жінки багатих землеробів та виноградарів. 

Вибираючи прикрасу на середній палець, краще зупинитись на сріблі, оскільки золото блокує чарівність і може навіть створити ауру непривабливості для протилежної статі. Така людина може стати неприємною оточенню.

Безіменний

З часів Стародавнього Єгипту це місце для обручки. Вони вірили, що через нього проходить артерія, яка веде прямо у серце. Нехай цей міф давно розвінчаний медиками, але традиція збереглася. І не виникає питань, на якому пальці носять кільце на заручини. 

Однак, саме цей палець вважається оберегом сімейних пар та відповідає за збереження побуту та добробут у парі. Адже йому опікується саме Сонце.

Якщо ж одягнене звичайне кільце на безіменному пальці правої руки, то це свідчить про любов до прекрасного, така людина любить і вміє насолоджуватися життям.

  • тонку ніжну модель вибирають люди розважливі та вдумливі

  • масивна прикраса - вибір запальних натур, схильних до різких перепадів настрою.

Народні прикмети не рекомендують носити на цьому пальці срібний перстень, якщо дівчина мріє про заміжжя. Також поганою прикметою вважається, якщо давати комусь міряти обручку. Так, у сім'ї може виникнути розлад та сварки.

Мізинець

Маленький і зворушливий, проте перебуває під заступництвом Меркурія. Якщо діяльність пов'язана з налагодженням соціальних контактів та роботі з людьми. то він допоможе у придбанні потрібних навичок. Такі люди вміють мислити нестандартно, гідно виходити з нестандартних ситуацій.

Психологи відзначають, що такі люди часто бувають спритні та схильні до інтриг, обожнюють флірт і увагу оточення.

Вікові традиції звикли вивчати, що означає на якому пальці носять кільця, але наскільки це відповідає дійсності, ми можемо тільки гадати. Можливо, варто відкинути забобони та отримувати задоволення від прикрас незалежно від вибору пальця.