Чому популярні прикраси з бурштину? де купити бурштин, цілющі властивості бурштину, бурштинове намисто, сережки з бурштином, купити

Чому популярні прикраси з бурштину: цілющі властивості каменя

Бурштин відомий людству не одну тисячу років і викликає інтерес як своїм незвичайним малюнком, так і походженням. Першу згадку про цей камінь можна зустріти ще у творах Гомера. Сьогодні прикраси з бурштину для жінок та чоловіків продовжують хвилювати уяву та розбурхують фантазії. Камінь зачаровує красою і вважається, що ювелірні прикраси з бурштину мають незвичайні цілющі властивості.

Ювелірні прикраси з янтарю

Органічний матеріал чудово обробляється і гарні прикраси з бурштину наповнюють вітрини ювелірних магазинів. Асортимент виробів багатий і різноманітний: кольє, намиста, каблучки, сережки, брошки, наручні браслети, кулони, підвіски та ін.

Особливість таких коштовностей в тому, що в комплекти золоті прикраси з бурштином формуються дуже органічно. Вони вигідно відображають багатогранність мінералу та підкреслюють його переваги.

Ювелірні вироби та прикраси з бурштину для чоловіків включають запонки, шпильки, значки, браслети, затискачі для краватки, підвіси та кулони. Зокрема, такі вставки органічно виглядають в етнічному стилі, який підходить і чоловікам і жінкам.

Моделі з естетичними вставками найкраще підходять жінкам осіннього кольоротипу, а також із теплим приглушеним колоритом. Дівчата з темним волоссям та карими очима чудово гармонують з такими виробами. А ось кольоротип Літо та Зима з обережністю мають приглядати такі моделі.

Легенди про бурштин

Сьогодні ніхто не сумнівається в органічному походженні бурштину. Але багато років тому людство могло лише будувати здогади про причини появи такого красивого мінералу. Коли прикраси з бурштину вперше стали модними, з'явилося багато легенд про походження цього мінералу. Гіпотез існувало безліч. Дійсно - камінь, що горить у вогні й коптить, без доступу вогню плавиться, при натиранні електризується, в солоній воді може плавати, а на дотик здається теплим. Такі властивості навіюють думки про надприродне походження. А якщо логіка і розум не знаходять відповіді, то уява не має меж.

За однією з легенд Фаетон - син бога сонця Геліоса та Клімени хотів довести своє божественне походження і впросив батька пустити його покататися на вогняній колісниці небом. Але не зміг зрівнятися у могутності з істинним богом і впав у води річки Ерідан. Довго шукали й оплакували його мати та сестри, ставши тополями на березі річки. А їхні сльози падали у воду і ставали янтарними краплями у воді.

Згідно з іншою легендою морська богиня Юрате полюбила звичайного рибалку Кастітіса і заманила його у свій підводний замок кохатися та милуватися один одним. Але недовго тривало їхнє щастя - морський цар Перкунас дізнався про гріховне кохання і в люті зруйнував замок Юрате. З того часу гірко оплакує своє кохання нещасна принцеса, а її сльози виносять на берег Балтійського моря бурхливі хвилі.

Прикраси і предмети мистецтва з бурштину

Дорогоцінні ювелірні вироби бурштин доповнює і прикрашає . Мінерал відмінно піддається обробці - пресуванню, шліфуванню та цінується серед ювелірів та каменерізів. З нього виготовляють барельєфи, предмети інтер'єру, портрети, картини, свічники, а також предмети особистого користування – косметички, портсигари, шкатулки та ін.

Знайшов мінерал себе в косметології та медицині – його застосовують для виробництва косметологічних препаратів – вітамінів, антисептиків та кортизонацетату. А необроблений камінь використовується під час проведення косметичних процедур.

Прикраси з бурштину, ціни і якість цього каменю

Вироби з янтарю можуть характеризуватись різними візуальними характеристиками, а також вартістю. У виробах зустрічаються найпоширеніші різновиди, різні за вартістю:

  • Прозорий - найкрасивіший і якісніший, без порожнеч.

  • Хмарний має велику кількість мутних вставок і порожнин, напівпрозорий.

  • Пінистий - непрозорий, має схожість із пінистими хвилями, всередині його добре проглядаються порожнечі.

  • Бастард – зовні схожий на зацукрований мед, непрозорий.

  • Кістяний - непрозорий, схожий на кістку.

Кольорова палітра мінералу широка та різноманітна, залежить від місця видобутку. Чим рідкіший колір, тим дорожчий виріб. Для визначення вартості також грає значення бурштин ювелірні вироби оправлений у  золото, платину або срібло. Найбільш поширена комбінація із сріблом.

В якому металі краще купити ювелірні прикраси з бурштину?

Вогненний камінь сам по собі має високі естетичні характеристики, а завдяки комбінації з дорогоцінними металами є можливість посилити цілющі властивості бурштину. Найкраще поєднання для нього становить метал – срібло. На тлі нейтрального білого відтінку камінь розкриває свій потенціал і випромінює теплий колір. Сережки з бурштином властивості розкривають особливо у чорненому сріблі, оскільки виглядають особливо вишукано та поєднується з текстурою обробки. Також метал має захисні властивості і посилює енергетику каменю. Прикраси зі срібла протистоять злим силам, поганій енергетиці та захищають власника від зглазу.

У комбінації із золотом вишукано виглядає хмарний бурштин із вкрапленнями та вираженою текстурою. Вироби з бурштину у золоті здатна багато розповісти про свого власника, про його смак і уподобання. Це людина неабиякого розуму, з високими вимогами до оригінальності та духовногоим зростання.

Не рекомендується обрамляти мінерал у мідь, оскільки цей метал схильний до окислення і згодом неминуче залишає слід на камені, робить його каламутним.

Як вибрати вироби з бурштину чоловікові?

Скам'яніла смола підходить як прикраси для чоловіків і допоможе підкреслити індивідуальність і харизму представника сильної половини людства. Підібрати виріб для другої половинки, родича чи друга можна у металі, який він носить. Якщо Ви не знаєте, який саме, краще зупинитися на сріблі. Це – універсальний вибір. Найчастіше чоловіки обирають:

  • запонки

  • браслети

  • підвіси

  • кільця

  • значки

  • портсигари

  • предмети інтер'єру

На цьому список не обмежується, тому що краса мінералу настільки багатогранна і різноманітна, що здатна вписатися в будь-який стиль та образ. До того ж предмети побуту, прикраси та кільця з бурштином властивості мають не тільки естетичні, але також підсилюють енергетику, мають захисні якості, допомагають досягти цілей, сприяють просуванню по кар'єрних сходах та оберігають від заздрості та поганих думок.

Купити прикраси з бурштину в інтернет-магазині - зручно і вигідно

Підібрати ювелірні вироби з бурштину можна швидко та вигідно на сайті інтернет-магазину. Золота Королева пропонує на вибір широкий асортимент дорогоцінних прикрас та сувенірів із золота та срібла для чоловіків та жінок за доступними цінами. Безпечна покупка та швидка доставка порадують кожного відвідувача, а досвідчені консультанти нададуть необхідний перелік інформації, необхідний для вибору.