Кулон і підвіска: історія виникнення, основні відмінності та правила носіння

Кулон - прикраса тільки на шию, носять на ланцюжку або шнурку.
Підвіска - прикраса яку одягають на браслет, брошку, шпільку, сережку, кріплять до сумочки, капелюшку.

Кулон на шнурку, браслет з підвісками.

Все життя складається з деталей, і навіть найдрібніша з них може зіграти вирішальну роль в певній ситуації. Це в повній мірі відноситься і до ювелірних прикрас. Маленька підвіска іноді здатна бути вашою візитною карткою, значення якої є лише близьким людям. Важливий не її розмір, а вкладений сенс і символічність. До вибору цієї деталі ювелірної прикраси можна підійти легковажно, а можна надати йому значення і насолоджуватися результатом від відчуття власної гармонійності.

Що купити: кулон або підвіску

Саме головна особливість підвіски, яка відрізняє її від інших ювелірних виробів, це її обов'язкове використання з іншою прикрасою. Підвіску можна вдало розмістити на ланцюжку, сережці, браслеті. Це прекрасне і витончене доповнення до основного елементу, яке покращує його і робить більш привабливим. Професійні ювеліри крім підвіски, виділяють ще ряд виробів, які носяться в підвішеному стані:

  • Кулон - це найбільш поширена ювелірна прикраса в даній категорії, зазвичай виступає самостійним ювелірним елементом, завдяки своїм розмірам або вартості;
  • Медальйон є маленький контейнер, замаскований під ювелірний виріб, зазвичай в ньому зберігають фото дорогих людей;
  • Камея відноситься до досить рідкісним видам прикрас, які представляють себе маленький барельєф з силуетом кого або чого-небудь, зазвичай виготовляється з напівкоштовних каменів добре сприйнятливих до обробки різцем вручну;
  • Натільні предмети культу, такі як хрест, зірка Давида, руни, їх часто виготовляють з благородних металів, надаючи їм статус ювелірних прикрас, однак все одно на першому місці знаходиться їх значення, а не вартість.

При належній якості виконання будь-яке найменування із зазначеного списку може стати вашим головною ювелірною прикрасою в певному гардеробі. Підвіска навпаки, приєднується до основної прикраси, підвищуючи його привабливість. У магазині Золота Королева ви зможете підібрати як підвіски, так і різноманітні типи кулонів з будь-якого приводу. Зробити покупку можна онлайн, однак якщо є можливість відвідати один з салонів у великих обласних центрах рекомендуємо зробити саме це. Жителі Києва, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Одеси, Чернігова, Харкова та Маріуполя можуть гідно особисто оцінити все багатство вибору даної продукції в нашому магазині. Якщо ви робите покупку онлайн, то доцільно замовити послугу швидкої доставки. У зазначених вище містах вона може бути виконана в той же день кур'єром.

Історія виникнення

Ювелірні прикраси, які носяться разом з ланцюжком або шнурком, зустрічаються при археологічних розкопках історичних локацій практично всіх цивілізацій. В тій чи іншій формі, з урахуванням місцевої культури, підвіски були знайдені при дослідженні Стародавнього Єгипту, Індії, держави шумерів та Вавілону. Ці ж вироби в автентичній формі притаманні аборигенам Південної Америки. Древніми майстрами використовувалися підручні матеріали: кістку, глина, дерево. З розвитком технологій обробки металу підвіски і кулони стали виготовлятися з міді, заліза, срібла або золота.

Тематика підвісок часто носила релігійний або окультний сенс. Їх застосовували в якості талісманів, що приносять удачу, або амулетів, які оберігали від труднощів. Ці вироби часто виготовлялися у вигляді тотемних тварин, так як вірування древніх цивілізацій нерозривно пов'язані з навколишнім світом.

Прикраса для дам благородних лицарів

Середні століття і подальша за нею Епоха Відродження стали розквітом дорогоцінних прикрас. Саме в цей період підвіски і кулони знайшли сучасні образи. Придворні ювеліри виготовляли на замовлення королівських сімей і знаті прикраси, які і сьогодні не втратили своєї актуальності. Талановитими художниками створені класичні моделі і їх всілякі варіанти.

Еволюція ювелірних прикрас йшла поступово, відображаючи існуючі на той час тенденції моди. Вироби почали набувати романтичний сенс, бути більш елегантними і витонченими. Нові візерунки та орнаменти прекрасно підкреслювали елегантність підвісок. Крім того, в них почали вставляти всі доступні дорогоцінні камені в різній огранювання. І якщо великі самородки стали долею кулонів, то маленькі камінчики чудово вписувалися в концепцію підвісок.

Інтернет-магазин ювелірних прикрас Золота Королева пропонує до продажу підвіски і кулони від перевірених українських виробників. Ми співпрацюємо з заводами, продукція яких отримує тільки позитивні відгуки від покупців. А багатий асортимент задовольнить запити навіть вимогливих цінителів ювелірного мистецтва.

Правила носіння підвісок і кулонів

Підвіски є одними з найдоступніших прикрас. Це зумовило різноманіття їх застосування. Сьогодні їх можна носити де завгодно: на ланцюжках, браслетах, шпильках або як доповнення до сережок. Дуже популярні комбінації підвісок, в цьому випадку значно розширюються їх дизайнерські можливості. вважається правілом хорошого тону носити ці прикраси, виготовлені тільки з одного металу. Однак якщо ваша лінія одягу і макіяжу передбачає яскраве різноманіття, то допустимо одночасне застосування золота, срібла, платини або паладію. У будь-якому випадку підвіски повинні гармоніювати з іншими прикрасами.

Кулон завжди носиться на ланцюжку. Її довжина підбирається виходячи з поточної ситуації. Однак для масивних кулонів краще буде ланцюг середньої або повної довжини. Перевагою кулона є те, що він може бути єдиним або головною прикрасою. У нашому інтернет-магазині можна підібрати для покупки моделі, ціна і багатство яких розкажуть оточуючим про ваш статус без слів.

Як купити підвіску

Традиційно ювелірні прикраси виступають в якості подарунка дорогій людині або самому собі. Підвіски в цьому відношенні дуже зручні і практичні з наступних причин:

  • широкий діапазон цін дозволить вибрати вироби з урахуванням своїх фінансових можливостей;
  • величезний вибір форм, кольорів і розмірів;
  • в якості матеріалу використовується золото і срібло;
  • цілком доречно дарувати відразу кілька підвісок, на відміну від кілець або ланцюжків;
  • кожна подарована підвіска може мати власне значення.

Асортимент, як підвісок, так і кулонів дуже широкий на існуючому ювелірному ринку. Тому головним правилом крім проходження власний смак, в цьому питанні є покупка якісного виробу, яке прослужить без ремонту десятиліття. Магазин Золота Королева підібрала для вас багату і насичену колекцію прикрас зазначених категорій.

У нас ви зможете знайти невелику підвіску практично будь-якої форми, яка допоможе прив'язати до покупки події, пов'язані з відповідним періодом часу. Рекомендуємо звернути увагу на кулони і підвіски, інкрустовані дорогоцінними і напівкоштовними каменями. З огляду на загальний малий розмір всього прикраси - це значно підвищує їх елегантність і красу.

Електронний каталог сайту інтернет-магазину Золота Королева відрізняється наочністю і змістовністю. Зручно реалізована функція пошуку дозволить підібрати необхідний виріб всього за кілька хвилин. Якісні фотографії всієї ювелірної продукції на нашому сайті прекрасно розкривають гідності ювелірних прикрас. Послуга доставки обраних виробів здійснюється за допомогою транспортної компанії в Житомир, Луцьк, Тернопіль, Хмельницький, Херсон, Білу Церкву, а також будь-які інші населені пункти, що дозволить вам отримати у власність ці прекрасні прикраси.

Рекомендуємо переглянути всі пропозиції нашого сайту перед покупкою. Магазин Золота Королева дотримується гнучкої цінової політики. Підбираючи для вас продукцію кращих ювелірних заводів України, ми прагнемо продавати товар за доступною ціною, забезпечуючи потребу покупців всіх категорій.