Червона нитка з золотими вставками і срібними вставками, на руку.

Червона нитка - талісман, амулет, данина моді?

Червона нитка, представлена у вигляді браслета, у нас з'явилася відносно недавно. Вона в рекордні терміни стала популярною і користується попитом сьогодні. Купити її ви можете в інтернет-магазині Золота Королева за цілком помірними цінами. Даний аксесуар представлений в асортименті із золотою і срібною застібкою, для виготовлення нитки використовують текстиль і шовк. Одні вважають червону нитку оберегом, інші талісманом, але далеко не всі знають, що ж насправді вона собою являє і навіщо її надягають на руку. Розглянемо докладно звідки прийшло до нас цей оберіг, чим він корисний людині, що позначає.

Символіка червоної нитки

У різних релігіях, і у слов'ян також така нитка мала місце. Але в останні роки попит мають подібні вироби з Ізраїлю. Існує легенда, згідно з якою гробниця Рахілі була обгорнута такий ниткою. Саме вона вважається прародителькою всіх людей на землі.

Вважають, що сполучною ланкою для проникнення в людини негативу є рука. А червона нитка здатна відвести її, виступаючи в ролі захисного щита. Завдяки їй в людське тіло не проникає негативна енергія. Крім того, вона робить позитивний вплив на володаря цього чарівного талісмана.

Люди носили її на зап'ясті, якщо були впевнені, що їх зурочили, навели порчу на рід. У давні часи, згідно з легендою, люди вішали її на ворота своїх будинків. Тим самим вони вважали, що захищають свій будинок від недуг і нечисті.

У східних країнах рекомендується носити нитку червоного кольору жінкам, які мріють завагітніти. Вважалося, що духи таким способом отримували звістку про те, що люди готові до виношування спадкоємця і продовженню свого роду. Ображати вагітну жінку не можна, інакше кривдника невдача буде переслідувати протягом трьох років.

Чому колір нитки саме червоний?

Не існує єдиної думки, версії про те, чому саме такий колір у нитки. Можливо, це пов'язано з тим, що він символізує. У різних народів трактування відрізняються. Червоний колір вважається символом:

  • материнства;
  • любові, краси, радості;
  • повноти життя;
  • завзятості, наполегливості, лідерства та ін.

Наші предки вірили здатності подібного талісмана, впевнені були, що він знищить пристріт, зробить людину сильною, здоровою. Деякі люди навіть вважають і свято вірять, що вона ще здатна лікувати, покращує кровообіг. Офіційна медицина не дає цьому підтвердження. Але всі ми знаємо, диво можливе, якщо людина щиро в це вірить.

Згідно древнім літописам вовняна червона нитка символізує силу сонця і тварин. Тому вона може зробити свого власника сильним, витривалим, здоровим.

У циган також є традиція пов'язувати червону нитку на руку чоловіка. Згідно з легендою, циганка Сара врятувала від ворогів святих апостолів. Завдяки цьому вона була нагороджена даром яснобачення і могла визначити того, хто стане на чолі табору. Зі свого хустки вона витягувала червону нитку, різала її і пов'язувала на чоловічі руки. У одного з них вона засвітилася. Звали його Йосип, який і став першим бароном. Тоді і виникла традиція. Тим циганам, які мріяли стати наступним бароном пов'язували на руку червону нитку.

Індійська богиня Грея використовувала такий талісман для зцілення людей, притягувала до них удачу, відводила негатив. Німецька богиня зцілювала за допомогою цього амулета людей від чуми.

Як би там не було, сьогодні червона нитка - популярний і затребуваний аксесуар, червона нитка з золотим замком і золотими вставками або червона нитка з срібним замком і срібними вставками, багато хто хоче придбати і носити на руці, переслідуючи певну мету. Один хоче бути здоровим і сильним, інший - щасливим і коханим.

На яку руку пов'язують нитку?

Надягають її на обидві руки. Якщо її пов'язали людині хворому, після одужання її слід зняти і спалити, оскільки в неї вбралася негативна енергія. На праву руку надягають талісман, забезпечуючи захист від темних сил. Нитка слід пов'язувати на ту руку, яка ближче серцю (ліву), щоб не допустити проникнення зла в нього.

В Індії нитка на правому зап'ясті говорить про те, що індійська дівчина незаміжня, якщо ж вона на лівій руці - перед вами заміжня жінка. Цей оберіг індуси називають Моли.

У слов'янських і східних країнах дівчата одягають нитку на праву руку, якщо хочуть, щоб їм щастило, переслідувала удача, збільшувалася добробут. Такий талісман допомагає робити чистими помисли людини, заряджає ауру позитивною енергією. Існують навіть певні ритуали, здатні передати нитки позитивну енергію.

Як правильно надіти нитку, якщо вона порвалася - що робити?

Рекомендується, щоб близька людина, якій ви вірите, як собі, яка бажає вам добра, одягала нитку. Небажано це робити самому.
Якщо ваш талісман поламався, порвався, це вважається добрим знаком і говорить про те, що нитка зібрала всю негативну енергію.