Ювелірні прикраси до весілля - поради експертів

Ювелірні прикраси до весілля - поради експертів

Весільні традиції пускають своє коріння глибоко в історію. Найбільший інтерес викликають весільні прикраси нареченої. Існує маса традицій, пов'язаних із весільною урочистістю. Слідувати їм чи ні - залежить від особистих переваг. Але знати їх слід кожній парі, яка готується одружитися.

Вибираємо ювелірні прикраси на весілля

Безумовно неповторний шарм і чарівність молодій парі надають весільні прикраси для нареченої. При виборі аксесуарів спочатку продумують образ загалом, і навіть стиль весілля, враховують особисті уподобання, бюджет та побажання одне одного. Для початку вибирають сукню, а вже потім аксесуари чи біжутерію:

  • весільні ювелірні вироби не повинні сперечатися з сукнею, а мають підкреслювати її, створювати образ ніжності та романтичності.

  • скромну сукню доповнять масивні та виразні прикраси - стильні намиста, кольє для весілля, намиста з пластинами, об'ємні сережки-підвіски. А багата ошатна сукня з великою кількістю декоративних елементів, пишних спідниць і квітів не терпить сусідства з масивними прикрасами. Зробити акцент на вбранні та привернути увагу до самої нареченої допоможуть мініатюрні сережки та ніжний тонкий ланцюжок.

  • важливим моментом є стилістика весілля - якщо урочистість оформляється в стилі "Чикаго", то найбільш доречними будуть довгі намиста, сережки-висюльки, боа. При цьому квіткові мотиви, геометричні форми або асиметричні моделі не будуть доречними.

  • коштовності люблять правило "холодне-холодне, тепле-тепле". Якщо сукня нареченої вибрана в класичному білому кольорі, то найкраще її доповнять вироби з білого металу – срібла, білого золота чи платини. Весільне плаття кольору "шампань", з карамельними та золотистими відтінками вигідно відтіняють золоті прикраси на весілля. Інший колір сукні можна обіграти за допомогою виробів з натуральним кольоровим камінням.

Зазвичай весільний чек лист складається з кольє, сережок, виробів для волосся. Відкрите плаття можна прикрасити браслетом. Є негласне правило, що прикрас не повинно бути понад дві, причому бажано дистанціювати їх один від одного.

Прикраси на весілля зі срібла інтернет-магазин Золота Королева пропонує у вигляді обручок, виробів для шиї та волосся, браслетів та заручних кілець з різними вставками. Можна створити романтичний настрій лише за допомогою срібного комплекту.

Обручки для Вас, як нагадування про найщасливіший день

Традиція обмінюватися обручками при одруженні прийшла до нас з часів Стародавнього Єгипту і міцно вкоренилася. У момент укладання шлюбу закохані обмінюються обідками з дорогоцінного металу, пов'язуючи долі воєдино. Ювелірний сплав із золота, срібла або платини є символом вічного кохання, а замкнене коло кільця – нескінченних почуттів.

Розмаїття обручок можна умовно розділити за профілем на:

  • європейські (класичні моделі з напівкруглим зовнішнім краєм)

  • американки (моделі з рівним краєм зсередини та зовні)

Сучасні ювеліри пропонують комфортну посадку обручок, що вигідно позначається на зручності носіння.

Комфортна посадка обручок

Гра форм та розмірів

Незмінним весільним атрибутом був і залишається процес вручення заручного кільця, коли майбутній наречений пропонує дівчині. Кільце для заручин не має строгих критеріїв вибору. Можна підібрати потрібну модель відповідно до:

  • знаку зодіаку

  • особистим перевагам нареченого та нареченої

  • виду металу, який любить дівчина (золото, срібло чи платина)

  • бюджету подарунка

  • виду дорогоцінної вставки (фіаніт, діамант, сапфір, смарагд тощо)

Будь-яка жінка не залишиться байдужою до коштовностей. Це безпрограшний варіант. В інтернет-магазині можна вибрати та придбати подарунок, не виходячи з дому. Сторінки віртуального каталогу салону Золота Королева відкриють весь асортимент милих штучок, прикрас, ювелірних дрібничок та сувенірів.

Як вибирати прикраси під весільну сукню

Створити гармонійний весільний образ, романтичний настрій та відчути себе справжньою принцесою допоможуть відповідні аксесуари та ювелірні срібні та золоті прикраси, що дарують блиск та сяйво нареченій. Чек лист нареченої включає перелік аксесуарів:

Елегантні сережки

  1. Під весільну сукню з відкритими плечима підійдуть сережки будь-якої форми та довжини – від масивних сережок-вісюлек до мініатюрних пусет. У разі закритої сукні та прикритих плечей не варто захоплюватися об'ємом, а вибирати моделі невеликої довжини лаконічного дизайну.

  2. Вибираючи модель сережок, слід звертати увагу на форму обличчя. Дівчата із класичним овалом обличчя можуть підібрати різні типи прикрас. Круглолиці наречені органічно виглядають в подовжених моделях, а дівчата з тонким овалом обличчя віддають перевагу широким моделям або кільцям-конго.

  3. Любительки експериментів можуть застосувати асиметричні моделі сережок. Вишуканий образ прикрасить довга моносережка з відкритого боку зачіски, а інший бік - лаконічний пусет з боку розпущених локонів.

  4. На весіллі рекомендується уникати прикрас геометричної форми. Це вважається недоречним, а також пов'язане про з упередженням та поганими прикметами. Мовляв, образ нареченої уособлює м'якість і жіночність і гострим кутам тут не місце.

Кольє або перли під виріз сукні

Прикраси для весілля на шию відрізняються різноманітністю. Від хитромудрих кольє до класичних ниток перлів. При виборі варто спиратися на фактори:

  • фасон сукні

  • стиль та тематика весілля

  • фігура нареченої

  • баланс з іншими прикрасами

Для сукні бюстьє обмежень немає. Прекрасно виглядають будь-які прикраси – від об'ємних до мінімалістичних. Якщо ж ліф сукні прикрашений багатим декором, варто змістити акцент на сережки або браслет. Горловина з трикутним вирізом органічно виглядає з кольє-галстуком або кольє-невидимкою з діамантом, фіанітом або перлиною. Сукня з американським вирізом не потребує прикрас на шию.

В області обличчя та шиї варто зупинитися на одній об'ємній прикрасі, щоб не перевантажити образ. Вибираючи масивні сережки бажано втриматися від кольє та діадеми. Дорогоцінності доповнюють головний акцент, опрацьований в образі, розкішна діадема, шикарне кольє або ефектні сережки.

На окрему увагу заслуговують перли - сльози моря заслуговують на увагу і в романтичному образі нададуть жіночності. Вибрати на весілля коштовності із вставками перлів – безпрограшний варіант.

Витончені браслети

Ювелірні прикраси на весілля на руку можуть підкреслити витончену кисть, привернути увагу до обручки й просто надати додаткового блиску образу. Які основні правила повинні дотримуватись при виборі весільного браслета:

  • суворо дотримуватись правил створення образу в єдиній колірній гамі. Весільні золоті прикраси вимагають доповнення у вигляді інших виробів з того ж металу.

  • якщо в інших прикрасах присутні вставки дорогоцінного каміння, то така ж вставка мінералу повинна бути присутня і на прикрасі на руку.

  • враховуйте наявність рукавичок – у разі, якщо на руках нареченої є рукавички – довгі чи короткі, ажурні чи атласні. То браслет у такому тандемі буде зайвим і перевантажить образ.

  • надати особливості допоможе браслет на атласній стрічці - це ніжний спосіб підкреслити витонченість пензля.

  • тенісний браслет – аксесуар, який ніколи не вийде з моди. Його можна придбати для весілля, але потім він залишиться у постійному користуванні та буде приємним спогадом про щасливий день.