Визначити розмір браслета

Як визначити розмір браслета: наші поради

Браслети носять з однаковим задоволенням представники всіх статей та віку. Не одне тисячоліття такий аксесуар доповнює стиль модників. У давнину застосовувалися при цьому лише природні матеріали, які були недовговічними й тендітними. При поступовому розвитку цивілізації люди навчилися працювати зі складнішими технологічними процесами, навчилися обробляти каміння та плавити метали. В давнину браслети були оберегами та талісманами для захисту. Винятково заради краси почали носити такі вироби Стародавні Шумери. Якщо колись давно такі прикраси були доступні тільки аристократам і сильним цього світу, то сьогодні це аксесуар для кожного, і гармонічно вписується в повсякденний образ.

І ще пів біди знайти стильне доповнення для образу. Необхідно коректно виміряти розмір браслета, щоб він сидів ідеально – не висів, але й не передавлював зап'ястя. Якщо аксесуар вибраний невдало, він привертає зайву увагу і псує ефект від зовнішнього вигляду. Дослідження доводять, що при першій зустрічі ми звертаємо увагу на руки та очі. Тому важливо справити позитивне перше враження.

Як виміряти обхват зап'ястя та визначити розмір браслета

Для успішної купівлі коштовності бажано визначитися, як виміряти розмір браслета. Ваші дії як визначити розмір браслета: заміряти вимірювальною стрічкою або ниткою окружність руки. А потім додайте до цієї довжини 1-2 см. Так ми отримаємо розмір (без урахування замків і кріплень).

Як дізнатися розмір браслета, потрібно враховувати важливі моменти:

  • при виборі досить простого плетіння на кшталт якір, панцир, ромб чи Нонна, то додавати до розміру зап'ястя потрібно трохи більше 1 см.

  • якщо порівняти довжину прикраси та обхвату руки, то виріб завжди буде довшим.

  • жорсткі каркасні моделі оптимально вибирати з міцного матеріалу, що не гнеться, тоді він буде більш практичним і надійним.

  • браслети з масивними підвісками завжди розтягують основу. Якщо наочно це в очі не впадає, то небезпека втрати прикраси залишається.

Щоб зручно було жестикулювати й комфортно почуватися, то між рукою і прикрасою має проходити два пальці. Тоді він не врізатиметься в шкіру, залишаючи негарні сліди, але й не крутитиметься.

Як визначити розмір руки для браслета в тому випадку, якщо ви вирішили повісити на нього масивний підвіс, можливо навіть зі вставками каміння. Тобто під такою вагою прикраса ймовірно потягнеться. І розмір дорогоцінної прикраси дорівнює охопленню руки.

Для червоної нитки або жорсткого обідка як виміряти розмір зап'ястя – скласти акуратно, сховавши великий палець усередину, долоню. Якщо рука проходить ледь-ледь, то такий виріб буде гарно лежати по руці.

Як підібрати браслет для жінки

Корисні лайфхаки: як підібрати браслет для жінки

Найпопулярніша довжина прикраси -  16-19 см. Як визначити розмір браслета на руку жінці досить просте завдання. Це лише окружність руки плюс кілька сантиметрів запасу, щоб виріб мав незримий ефект ковзання.

Важливо враховувати, що браслети із застібками вибирають за різними критеріями, адже вони характеризуються різною жорсткістю та по-різному прилягають до руки.

При виборі жорсткого браслета важливо, щоб він вільно проходив. Важливу роль в тому як визначити розмір зап'ястя грають пропорції рук. Дизайн впливає на сприйняття загального стилістичного поєднання з образом дівчини. Браслет для жінки навіть найкрасивіший і найоригінальніший може втратити всю привабливість, якщо перетискатиме кисть або бовтатиметься. Краса прикраси розкривається не лише завдяки стилістичному рішенню, на це впливають також розміри браслетів.

Для витончених тонких рук підійдуть такі ж стильні моделі з ніжним дизайном. Лаконічні плетіння ланцюгів, жорсткі моделі у стилі світових брендів. Підхожий виявляються інкрустація коштовним камінням, у тому числі й діамантами. Якщо хочеться придбати щось масивне, то краще зупинитися на моделі з кількох ланцюжків. Такі моделі підкреслять ніжність тонкої кисті. Доречними також стануть браслети для шармів – але не надягайте більше ніж 10 шармів одночасно – це може зробити образ занадто грубим.

Жінка з пишними формами вигідно підкреслить свою красу масивними браслетами, з коштовним камінням. Актуальними будуть асиметричні моделі або із вставками натуральних мінералів. Гармонійно впишуться у стиль широкі вироби із цільної металевої пластини. А ось ніжні ланцюжки лише підкреслять об’єм руки й можуть невигідно зіграти проти Вас.

Розміри чоловічих браслетів

Насамперед як визначити розмір браслета на руку чоловікові, слід брати до уваги долоню та її форму, а також довжину пальців. Для грубої руки підходять моделі з об'ємним плетінням. А руки офісного співробітника прикрасить виріб елегантного плетіння і не такий широкий.

Розміри чоловічих браслетів на руку визначаються за манжетом сорочки у чоловіка. Це стосується виключно сорочок, оскільки рукави трикотажних светрів не показові, адже часто розтягуються та втрачають форму.

Для визначення розміру варто скористатися вже перевіреним методом. Тобто плюс 1-2 см до обхвату кисті.

Маленькі хитрощі перед покупкою подарунка-сюрприза:  як таємно виміряти розмір зап'ястя

Вибираючи модель на руку в подарунок, як виміряти зап’ястя руки для браслета, щоб це залишилося в таємниці? Це ще те завдання, але вирішити його також можна. Ділимося корисними лайфхаками для визначення обхвату кисті:

  1. Зробіть ставку на годинник. Якщо точно дізнатися розмір руки неможливо, можна поміряти ремінець годинника. Зверніть увагу, як носить людина годинник - воліє вільне розташування або йому подобається, щоб ремінець щільно прилягав до шкіри.

  2. Шкіряна куртка. За сумнівів у виборі можна заміряти манжет шкіряної курточки, яка щільно сидить по руці. Можна зробити виміри внутрішнього кола манжет і по ньому розрахувати розмір.

  3. Під час сну. Цей метод вимагає справжньої спритності й вправності. Поки кохана людина спить, можна потихеньку поміряти обхват зап’ястя сантиметром. Для цієї мети також використовуються проста нитка – вона легка та непомітна. Розмір зап'ястя у чоловіків таблиця безпомилково розрахує необхідний.

  4. Скористайтеся допомогою друга. Вірні друзі із задоволенням допоможуть із визначенням потрібної довжини та не видадуть секрету.

  • Виміряти довжину смартгодинника. Вони щільно сидять на руці і їхня внутрішня довжина відповідає необхідному розміру прикраси.

На щільність того, як прикраса має прилягати до руки, впливає дизайнерське виконання дорогоцінної прикраси. Наприклад, жорсткий браслет потрібно вибирати у суворій відповідності до розміру руки у складеному вигляді (в районі кісточок пальців).

Те саме щодо тонких невагомих прикрас з вагою до 5 г. Якщо вони надто вільно бовтаються на руці, то можуть порватися, зачепившись за щось. Щоб виріб щільно сидів на руці, потрібно підбирати розмір на 1 см більше обхвату кисті, а для вільного - 1,5 см. Це достатній запас для комфортного розташування на руці, але щоб виріб не чіплявся за сторонні предмети.

При підборі моделі для носіння підвісок потрібно запас робити в розмірі 2-3 см.