Форми й стилі сережок

Форми й стилі сережок: як підібрати прикрасу під форму обличчя

Споконвіку дівчата прагнули покращити свою зовнішність, підкреслити переваги, стати привабливими та яскравішими в очах чоловіків та свого оточення. Цього можна досягти шляхом використання аксесуарів, які роблять акцент на вигідних сторонах зовнішності й привертають увагу до найбільш видатних рис. Підкреслити сяйво очей, створити виразний образ і відтінити колір очей найпростіше за допомогою сережок. Різні форми моделей на вушка здатні підкорити серце з першого погляду, і затьмарити розум у дівчат. Зупинімося на найцікавіших і найпопулярніших моделях, актуальних у сучасних образах і дізнаємося, як підібрати сережки до форми обличчя.

 

Гвоздики або пусети

Це назва прикрас, з якими знайомство відбувається буквально в момент проколу. Більшість проколів роблять за допомогою автоматичного механізму, який за допомогою сережки-гвоздика проколює мочку.

Такі моделі можуть бути різного розміру, форми та різноманітних варіантів дизайну, але відмінною рисою став їхній спосіб кріплення - вони фіксуються безпосередньо на мочці. Існує два основні різновиди:

  • штифт з різьбленням

  • штифт з канавкою

Моделі на різьбленні відрізняються більшою товщиною штифта, адже на ньому нанесено різьблення для міцної фіксації прикраси. Вони вважаються максимально надійними та зручними для повсякденного життя, занять спортом, а також підійдуть під будь-яку форму обличчя. Як називаються сережки гвоздики для модниць  ? Це пусети –  маст хев на кожен день.

сережки гвоздики

Кільця конго

Це види моделей, що мають форму кола. Іноді можна зустріти назву “обручі”.  Сережки конго - це найдавніший вид сережок, зокрема вони були розповсюджені в африканських країнах. Звідси й виникло таке визначення. Насамперед їх розрізняють по діаметру - від мініатюрних розмірів 2 мм до великих. Види:

  • класичні

  • з насічками алмазним різцем

  • порожнисті з різної форми зрізом (овальним, квадратним, круглим, ромбоподібним…)

  • прикрашені декоративним камінням, вставками, комбінацією видів та кольорів металу.

  • з підвісними частинами

Сережки конго

Шандельєри

Це види виробів у вуха, назва яких пішла від французького слова chandelier – люстра чи канделябр. Чому так? Причиною став вишуканий дизайн, що був створений ніби повторюючи елементи розкішної люстри. Шандельєри відрізняються багатошаровим дизайном з кількома рівнями декору та вставок, мають велику кількість вставок каміння або страз. Вони сяють і звисають з вуха, привертаючи увагу навколишніх своїм блиском.

 

Клаймбери

Ці моделі можна порівняти з гвоздиками по конструкції, але тільки вони довші та ніби піднімаються вгору по мочці. Ззаду вони кріпляться щільним затискачем. Назва їх походить від англійського слова climb – підійматися. Їх дизайн може бути як мінімалістичним без вставок і каміння, так і відрізнятися неймовірно вишуканими елементами, імітувати наявність декількох виробів на вусі. Вони створюють ефект, ніби у вусі є кілька проколів.

Клаймбери

Джекети

Ще один різновид пусет, який припав до смаку багатьом модницям, хто стежить за сучасними трендами. Це такі різновиди гвоздиків, де ззаду мочки кріпиться знімна декоративна частина, яка виглядає ззаду. Носити їх можна і так і так. Тобто Ви отримуєте конструктор, який можна носити у різних варіантах, лише по-різному закріпивши знімний декор.

Двосторонні а-ля Mise en Dior

Модель сережок Mise en Dior, що вже стала культовою, виконана у вигляді двох кульок, з'єднаних між собою штифтом. Можна порівняти таку конструкцію з джекетами, але тут модель має повноцінні складові як спереду, так і ззаду. Кульки часто варіативного розміру і ззаду більша. Але варіацій безліч - чи це матеріал виготовлення, комбінація матеріалів, насічки, вставки, декоративні новації та можливість міняти кульки місцями. 

Сережки з кульками

Сережки-ланцюжки - протяжки

Ніжні та лаконічні моделі з витонченою конструкцією. Сережки ланцюжки (протяжки) бувають з одним або з двома ланцюжками, що звисають по обидва боки вуха. Плетіння ланцюжка - панцирне або якірне, також може мати на кінцях вставки каменів або декоративні фігурки. Надягають їх шляхом протягування крізь мочку вуха, звідси й назва.

Сережки з підвісками

Цей тип прикрас відрізняється наявністю декоративної підвісної частини, що вільно бовтається внизу мочки вуха. Підвісна частина кріпиться до основи сережки. На мочці модель фіксується за допомогою англійської, французької або італійської застібки. Є моделі на петлі чи скобі. Важливою складовою вважається саме підвіска у вигляді каменів, ланцюжків, підвісних елементів різної форми та стилю. За розміром підвісні частини не обмежені та можуть бути мінімалістичними та придатними для щоденного носіння, але також і досить великими вставками, гідними прикрасити званий вечір.

Серьги с подвесками

Непарні та моносережки

У тренді сучасності - асиметричні моделі та непарні сережки. Порівняти їх можна наче вони із різних наборів, але виконані однаково в єдиному стильовому рішенні. Як варіант їх виконують в стилі - в одному вусі пусет, а в іншому об'ємна сережка з китицею або підвіскою.

Моносережка – не має пари взагалі. Носиться або соло або в додатковому проколі у вусі.

Сережки-кафи (з проколом і без)

Принцип таких моделей – вони ніби обіймають вухо. Носять їх на хрящі або на мочці. І якщо для мочки потрібен прокол, то хрящ проколювати зовсім не обов'язково – така сережка просто затискається у потрібному місці та тримається за своєю конструкцією.

Підбір сережок під форму обличчя

Щоб підібрати сережки, що оптимально підходять до особистих рис, слід визначитися яка у Вас форма лиця:

  • овал

  • коло

  • серце

  • квадрат

  • прямокутник

Визначивши свої параметри, можна збалансувати обличчя, надавши йому естетичний зовнішній вигляд, згладити гострі кути й створити елегантний образ за допомогою простих аксесуарів. В залежності від визначеної форми овалу легко підібрати які сережки підходять для круглого обличчя, квадратного, прямокутного або овального. 

Овал

Щасливі володарки овальної форми обличчя можуть потішити себе будь-якою формою сережок, адже їм підходить буквально все. Виявити обачність варто лише у разі масивних пусет з великими вставками та об'ємними, але при цьому укороченими підвісними частинами.

Найкраще під таке обличчя підходять моделі з подовженими краплинами, сережки геометричної форми, кільця та будь-які подовжені прикраси.

Коло

Дівчата з круглим обличчям можуть візуально видовжити овал за допомогою сережок-протяжок. Також красиво доповнять образ гвоздики або невеликі моделі із підвісними частинами.

Уникати рекомендується сережок-конго, а також масивних шандельєрів, інших об'ємних моделей. Круглу форму обличчя доповнять діори або кільця з мініатюрним діаметром.

Серце

Найчастіше представниці прекрасної статі з такою формою обличчя мініатюрні та відрізняються широким чолом та маленьким підборіддям. Щоб візуально збалансувати такі риси обличчя, рекомендується вибирати сережки-китиці, з довгими й об'ємними підвісними частинами, добре підійдуть також шандельєри.

Квадрат

Описати квадратне обличчя можна однією лінією, на якій знаходяться лоб, щоки та підборіддя. Такому овалу обличчя слід надати м'якості та округлості ліній. У цьому допоможуть сережки кільця, підвіски з декоративною частиною округлої форми, легких і повітряних ліній. Слід утримуватися від моделей з масивними або навмисне грубими елементами, оскільки вони надають незграбності.

Прямокутник

Прямокутне обличчя за прикладом овального має збалансовані лінії та має гарний вигляд практично з будь-якими моделями. Варто лише уникати прикрас, де декоративні підвісні частини об'ємні й розширюються до низу, нагадуючи грушу або перевернутий трикутник.

Знайти відповідну модель можна для будь-якої форми обличчя, варто лише докласти трішки зусиль – збалансувати лінії та прагнути м'якості, покращити симетрію та надати елегантності.