Виріз і прикраса на шиї

Виріз та прикраси на шиї: як правильно поєднувати їх між собою

Важлива деталь в образі кожної жінки – прикраси. Нехай такі невеликі, часом навіть мініатюрні вироби - вони можуть створювати настрій і надавати того невидимого шарму, який у справжньої жінки не відібрати. Аксесуари, що відіграють роль у створенні образу, можуть додати йому ексцентричності, яскравості, зробити його вишуканим чи ніжним. Але для того, щоб коштовності справді прикрашали створений образ, не були зайвими, необхідно враховувати нюанси вибору одягу, а звичайно і типу вирізу. Часто жінки приділяють увагу великим елементам одягу, але можуть упустити деталі. Прикраси під виріз сукні можуть як привернути увагу до цієї деталі образу, так і приховати недоліки. Підкреслюючи зону декольте, можна досягти більшої грайливості та сексуальності створеного стилю, а також жіночності.

У дизайнах одягу застосовується велика кількість різноманітних вирізів, причому під кожен з них можна підібрати оптимальний тип вирізу, з яким вони будуть ідеально поєднуватися.

Прикраси для різних типів комірів

Відповідно до форми вирізу можна скласти список рекомендацій щодо підбору прикрас, щоб створити збалансований образ, в якому деталі гардероба та аксесуари оптимально поєднуватимуться. Загальні правила підбору прикрас за формою вирізу:

  1. Оптимально, якщо прикраса повторюватиме форму вирізу. Відповідно, якщо круглий виріз, то аксесуари теж не повинні мати геометричних ліній.

  2. Якщо виріз закритий, то кольє в ідеалі має прикрашати вільну зону, яка утворюється.

  3. Так само заповнюється простір зони декольте при глибокому вирізі.

  4. Не забувайте про масштаб - чим вище зріст, тим масивнішими мають бути коштовності.

  5. Якщо Ви підбираєте кольє під виріз плаття, то зважайте на те, що воно повинно поєднуватися з іншими аксесуарами.

Виріз "Балерина"

Головний принцип вибору аксесуарів для одягу з круглим вирізом - не перевантажувати тіло біля обличчя. Він буквально створений для того, щоб відкривати витончену лінію шиї, точені ключиці та вигин плечей. І тут масивні на шию прикраси будуть неактуальними. Поради щодо вибору прикраси до плаття з круглим вирізом:

  • для відкритої шиї ідеальним вибором буде кольє або намисто з великим підвісом - це може бути камінь або кулон видовженої форми, який візуально витягатиме силует.

  • виріз "балерина" підходить для демонстрації брошок із золота та срібла. Можна красиво закріпити брошку збоку для яскравого акценту.

  • сережки з таким видом одягу підбирають довгі - сережки-вісюльки, протяжки, підвіски або великі конго.

V-подібне декольте

V-подібне декольте

Як правильно підібрати прикраси до V-подібного вирізу - підкреслити точку фокуса, яка вже є в образі. Для цього підійдуть ланцюжок, кольє, кулон подовженої форми, які допоможуть додатково витягнути силует.

Залежно від стилю одягу відрізняються принципи, як підібрати прикраси до сукні:

  1. При створенні класичного образу вибирайте підвіс, кольє, ланцюжок з лаконічним дизайном. Поєднання золота, срібла або комбінації цих сплавів та невиразного каменю - ідеально впишуться в такий аутфіт. Вони можуть доповнити стиль, не перетягуючи акцент на себе.

  2. Для оформлення більш ошатного образу для урочистого випадку, виразного та яскравого важливо, як підібрати прикраси до вирізу. Сюди підійдуть шикарні моделі – ланцюжок із великим підвісом, яскравий камінь – рубін, сапфір, гранат, аметист. Головне - як поєднувати прикраси до плаття за кольором, щоб все гармонійно поєднувалося за кольором.

  3. Повсякденний стиль з V-подібним вирізом добре доповнити довгим ланцюжком, небанальною підвіскою. Вони не тільки добре впишуться в образ, але й додадуть унікальності.

Правильно підібрані прикраси на плаття можуть стати ключовим елементом образу і вигідно виділять переваги. Не забувайте про гармонію палітри кольорів, а також поєднання матеріалів між собою.

прикраси до плаття

Комір-хомут

Деякі модниці вважають, що зимовий час непридатний для прикрас і варто почекати на відкритий одяг, щоб носити прикрасу на комір. Але можна оскаржити таке твердження і при правильному підході навіть найстаріший безформний светр заграє по-новому з правильними аксесуарами. Образ стане хвилюючим і ніжним, хоч це светр або в'язане плаття, якщо доповнити їх гармонійними прикрасами.

Враховуючи той факт, що комір-хомут сам по собі досить масивно виглядає, то не варто наголошувати на намисто або кольє, тому, що це може додатково зробити важчим зовнішній вигляд. У цьому випадку сережки під виріз сукні або об’ємні браслети будуть доречними. Можна застосувати невеликі ніжні прикраси під пишне плаття на шию - кулон на довгому тонкому ланцюжку - з каменем або без.

Гідним доповненням для хомута будуть також набори прикрас - масивні прикраси - сережки та браслети в такому ж стилі, ланцюжок з підвісом та кільце з такою самою вставкою.

масивні прикраси

Виріз "Човник"

Виріз "Човник" - вже досить красиво виглядає і націлений на те, щоб підкреслити красу шиї та вигин плечей. Сукні з вирізом лодочка вже самі по собі стають жіночою красою.Широкий, але не глибокий виріз можна вигідно підкреслити масивними сережками. Якщо ж цікаво як поєднувати прикраси між собою, то багатоярусні ланцюги, намисто, кольє-рів'єри, кілька моделей разом виглядають оригінально та свіжо. Оптимально з таким вирізом поєднується чокер.

Сукні з вирізом лодочка

Класичний комір

Класичний комір виглядає вишукано із прикрасами, якщо їх правильно підібрати. Застебнутий комір наглухо можна вигідно оформити коротким ланцюжком під горло або чокером, буквально по лінії шиї. А ось із розстебнутим коміром - принципи підбору аксесуарів ті ж, що й для V-подібної брами.

На додаток до образу можна використовувати також сережки, браслети та кільця - мало обмежуватися тільки виробами для шиї.

Класичний комір виглядає вишукано із прикрасами,

Гольф

Якщо під виріз підібрати кольє під плаття може виявитися складним завданням, висока горловина гольфу дає широкі можливості для фантазії. Підійдуть практично всі варіанти, які спадуть на думку. Важливо підібрати виріб за довжиною шиї – якщо шия не найдовша, то краще уникати масивних широких намист. Оптимальним вибором стануть:

  • довгий ланцюжок з підвісом

  • намисто середньої або довгої величини

  • намиста подовженого силуету

  • кольє з підвіскою.

прикраса під гольф