Ідеї подарунка для хрестин

Що дарують на хрестини: Ідеї подарунка для цього важливого дня

Священне таїнство хрещення - це значна подія для кожного вірянина. Після цього немовля оберігається Богом і Ангелом-охоронцем. Символом того, що дитина вже пройшла обряд, стає хрестик, який одягають на шию. Батьки якомога раніше хочуть провести обряд, щоб немовля змалку було під божественною опікою. Вибір дати стоїть за батьками та хрещення проводять буквально з перших днів після народження. Однак більшість пар зупиняється на 40-му дні дитини, оскільки після цього мати може входити до церкви і бути присутньою на хрещенні.

Обряд хрещення суворо регламентований і відбувається за правилами. Ці правила торкаються також питання – що подарувати на хрестини хлопчику чи дівчинці від хрещених, мами та тата, гостей та друзів? Розберемося, що буде доречно під час свята та яких подарунків чекають найбільше.

Подарунок на хрестини дівчинці

Дитині для розвитку і життя знадобиться величезна різноманітність речей. Прекрасним варіантом буде одяг для дівчаток із сучасним дизайном. Подарунок на хрестини дівчинці у вигляді ошатної сукні, стильного костюма чи оригінального капелюшка буде чудовим вибором та поповнить дитячий гардероб. Але не забувайте, що краще купувати речі трохи на виріст, тому що діти мають тенденцію дуже швидко виростати з одягу.

Корисний і гарним варіантом будуть прикраси для винуватця свята. Адже не лише золотий чи срібний хрестик будуть доречними на святі. Можна підібрати для дівчинки:

  • сережки із дорогоцінного металу

  • підібрати ланцюжок до хрестика

  • підвіску у вигляді ангела, ладанку із зображенням святого

  • срібні ложки для дітей

Варіантом для подарунка, що запам'ятається, буде фотосесія з видруком фото в альбом. Тим більше, що дитячий вік проходить так швидко.

А ось дитині найбільшу радість принесуть іграшки. Різноманітні моделі - музичні, механічні, м'які, розвивальні, - стануть для малюка кращою розвагою.

Не менш актуальним вибором, що подарувати на хрестини дівчинці, залишається варіант у вигляді домашнього текстилю – рушники, пледи, ковдру та постільні комплекти. Для зручності та комфорту малюка ці речі відіграють не останню роль.

Подарунки на хрестини хлопчику

Вибрати подарунок на хрестини хлопчику можна серед техніки, такої необхідної для малюків. У складчину з іншими гостями свята можна придбати манеж, коляску, дитяче ліжко та іншу дитячу техніку.

Корисними подарунками будуть побутові речі для догляду за малюком - ванна, ходунки, дитяче приладдя, рухливі модулі, засоби гігієни.

Ювелірні подарунки для хлопчика також стануть корисним стартом у житті:

Оригінальним вибором може стати сертифікат на відвідування басейну, дитячого масажиста, розвивальної секції для найменших.

Ніколи не виходить із моди грошовий подарунок для батьків.

подарунок на хрестини

Подарунок від хрещених

У ролі хрещених можуть виступити будь-які православні християни, друзі сім'ї, рідні, яких Ви хочете запросити на цю роль. Це люди, які протягом життя відповідатимуть за розвиток дитини, піклуватимуться про неї. Після батьків хрещені стають найближчими людьми дитини. Їх спорідненість ніяк не передбачено і шлюбі вони не повинні перебувати. Після обряду хрещення обраних хрещених батьків вже поміняти буде неможливо.

Подарунок хрещеникові на хрестини від хрещеного батька:

  • хрестик із золота або срібла

  • набір для хрещення

  • молитвослов

За звичаєм також хрещений оплачує сам ритуал. Подарунок від хресної:

  • крижма - обрядове полотно (рушник, пелюшка, простирадло, плед), в якому проводиться обряд

  • ікона, присвячена святому, на честь якого дитина отримала ім'я

  • одяг для хрещення

  • Святе Письмо

Існує також традиція зворотного зв'язку з хрещеними, коли батьки малюка роблять подарунок у відповідь, але слідувати чи ні такої традиції - вибір кожного. Подарунок хрещеним батькам на хрестини зовсім не регламентований і найчастіше просто відображає інтереси чи смаки самих кумів.

Що подарувати на хрестини від гостей?

Що подарувати на хрестини від гостей - теж важливий момент, адже хочеться як здивувати і батьків, так і вибрати оригінальний подарунок, який запам'ятається. Прийнято щедро обдаровувати і дитину та батьків цінними подарунками. Причому часто це не обов'язково тематичні вироби, головне їхнє практичне застосування. Вони як допомога для нових батьків у догляді за малюком.

  • одяг

  • побутова техніка

  • посуд для дитини

  • радіоняня

  • ікони

  • золота ладанка із зображенням Святого Миколая та Божої Матері

При виборі подарунка краще порадитися з батьками, щоб презент був функціональним та потрібним, а також щоб не повторювати покупки інших гостей.

Що дарують на хрестини бабусі та дідусі?

Бабусі та дідусі - найближчі родичі винуватця урочистості та їх подарунки часто пам'ятні і мають відношення до духовного розвитку дитини. Також часто вони дарують корисні речі, покликані полегшити долю батьків у вихованні та розвитку дитини. Подарунки-символи від бабусь та дідусів:

  • писана ікона

  • срібна ложка

  • книги з духовного розвитку

  • дитячі підвіски із православними символами

Ювелірний подарунок на хрестини

Вибрати оригінальний подарунок на хрестини буде не так складно, якщо завітати до ювелірного салону. Один із простих, але практичних варіантів – срібна ложка. Такий вибір має глибоке коріння, яке веде до давніх традицій. Вважалося, що подарувавши дитині цінну річ, її захищають від негативу, притягують удачу та процвітання. Не дарма є така приказка: "Народитися зі срібною ложкою в роті". Здавна це символ того, що дитина росте у щасливій атмосфері. Купивши ложку, на неї можна нанести написи з ім'ям, числом, коли дитина народилася та параметрами при народженні. Срібло, як гіпоалергенний метал, буде нешкідливим для малюка.

До варіантів ювелірних подарунків також належать:

  • хрестики

  • ладанки

  • золоті та срібні ланцюжки

  • шнурки з текстилю, шкіри та каучуку з дорогоцінними вставками

  • сережки із дорогоцінного металу

  • підвіски

Як правильно вибрати хрестик на хрестини?

Як подарунок хрещений батько дарує дитині хрестик. Це головний релігійний символ, що підтверджує причастя до віри. Для виготовлення використовуються золото чи срібло. Якщо хрестик купується в ювелірному салоні, то перед тим, як вручити його дитині, він має бути освячений у храмі.

При виборі потрібно мати на увазі, що хрестик буде супутником дитини на багато років, а можливо, і на все життя.

  1. Золото, як символ процвітання та багатства, здавна є лідером при виборі першого хрестика дитині. До того ж дорогоцінний метал підкреслює поважне ставлення до віри.

  2. Хрестик зі срібла вважається чистим та високодуховним вибором, тому стане відмінним варіантом на таїнство хрещення.

  3. За вагою виріб не повинен бути надто легким, щоб малюк не зміг його зламати, погризти чи деформувати іншим чином. Діти люблять тягнути все в рот, тому при покупці обов’язково звернути увагу на те, щоб краї моделі були заокруглені і не мали гострих кутів, здатних нашкодити дитині.

  4. Дизайн дитячих хрестиків часто не має гендерної прив'язки - всі вони мають спільні риси, але за потреби для дівчинки можна підібрати ажурний варіант із декоративними накладками і навіть вставками каміння.

Хрестини - пам'ятна та важлива подія у родинному колі, і проводять її в компанії близьких друзів та родичів. Отримати корисні та цінні подарунки буде приємно батькам, а для дитини це гарний старт у життя та чудове вкладення у майбутнє. Тому варто приділити час, щоб вибрати найкращий подарунок для такого важливого обряду.