Вибираємо каблучку для заручин

Як зробити пропозицію руки та серця: вибираємо каблучку для заручин

Традиція дарувати каблучку для заручин з'явилася в нашій країні не так давно, але при цьому дуже швидко прижилася і припала до смаку молодим закоханим парам, які хочуть заявити про свій намір укласти шлюб у майбутньому. Сьогодні орієнтовно відомо і зрозуміло, що дарують дівчині у разі заручин, але як укладали подібну угоду наші прабабусі та прадіди? Раніше перстень, що дарують нареченій, символізував собою достаток і високий рівень життя. Цим кільцем чоловік показував свою здатність утримувати сім'ю. За цінністю такого подарунка можна було судити про матеріальний достаток нареченого та його щедрість.

Крім того, подібна прикраса була своєрідною фінансовою подушкою жінки. Якщо з якихось причин шлюб не здійснювався або був розірваний, то цей виріб залишався у користуванні жінки і міг забезпечити їй безбідне життя. Природно, що такі коштовності отримували лише благородні дівчата, а панночки з простого люду могли дозволити собі більш скромні прикраси. Але традиція була актуальна для всіх верств населення.

Коли дарувати кільце для пропозиції

Вибрати місце та час для пропозиції можна лише за внутрішніми відчуттями. Якщо Ви готові назвати саме цю жінку своєю перед обличчям усього світу і з'єднатися з нею у вічному союзі, то цей час настав. І не важливо, якщо на сьогодні немає можливості одружитися негайно з різних міркувань. Купити заручальне кільце - це лише перший крок на шляху до весілля. Однак тепер дівчина буде впевнена у серйозності Ваших намірів і ніхто не зможе засумніватися у Ваших почуттях.

Після укладання заручин проходить своєрідна "точка неповернення". Людині властиво сумніватися у своїх навіть часто правильних рішеннях. Натомість після пропозиції всі шляхи до відступу пройдені і тепер можна видихнути та готуватися до одруження та щасливого сімейного життя, не розсіюючи увагу на сумніви та страхи.

Купити каблучку для пропозиції слід у повагу данини традиціям. Глибокий символізм кругової форми обідка позначає своєю замкненою структурою нескінченність і протягом тисяч років вважається оберегом кохання.

Будь-яка дівчина з дитинства мріє отримати статус нареченої. Це той період часу, який дозволяє відчути весільний клопіт, приготування до церемонії, планування обрядів та медового місяця. І до цих турбот можна приступити після отримання обідка на палець з пропозицією. Каблучка для пропозиції стає провідником у світ сімейного щастя.

Яке заручне кільце вибрати залежить від смаку, побажань та фінансових можливостей. Але обов'язково урочиста офіційна пропозиція руки та серця має супроводжуватися заповітним обідком. Інакше дівчина сумніватиметься у Ваших намірах.

Щоб кільце для пропозиції було максимально індивідуальним, його можна прикрасити гравіруванням всередині обідка. Нанести будь-який напис - імена, значущі дати, фрази, зрозумілі лише двом - чудове рішення.

Як правильно дізнатися розмір каблучки?

Як вибрати каблучки для заручин, якщо Ви не знаєте розміру пальця? Виміряти потрібний розмір можна, прийшовши до ювелірного магазину та використати пальцемір. З його допомогою точно з'ясується, яку купити каблучку для заручин. Якщо є необхідність визначити розмір в домашніх умовах, то можна використати не хитрі способи. Наприклад, за допомогою звичайної лінійки та нитки. Відріжте шматок нитки та обігніть палець у найширшому місці – найчастіше це місце суглоба. Позначте точку перетину нитки та відріжте. Потрібно виміряти довжину цього відрізка та поділити його на 3,14. Таким чином, ми отримаємо діаметр пальця. Відповідно, потрібно підставити значення діаметра та вирахувати розмір пальця.

Існують важливі нюанси, які потрібно враховувати перед визначенням розміру пальця:

  • вранці та ввечері пальці можуть набрякати, тому вимірювання найкраще проводити вдень.

  • після активних занять, а також у спеку чи холодну погоду теж не слід цього робити, оскільки товщина пальця може змінюватись і не буде актуальною

  • одні й ті ж пальці на різних руках будуть різного розміру, тому потрібно вимірювати конкретний пальчик

  • при виборі прикраси з тонкою шинкою потрібно округляти діаметр у менший бік, а широкого (більше 5 мм) – у більшу

Але як вибрати кільце на заручини на подарунок дівчині? Адже спитати не можна – зникне можливість здивувати кохану. Не варто впадати у відчай, для цього можна використовувати прості способи:

  1. Якщо дівчина носить кільце на безіменному пальці, можна непомітно його взяти і приклавши до паперу, обвести внутрішній обідок. Із цими знаннями вже сміливо можна йти до ювелірного салону.

  2. Кільце у дівчини можна виміряти за допомогою лінійки діаметром. І за допомогою таблиці розрахувати розмір.

  3. Приміряти кільце безпосередньо на себе і запам'ятати відчуття, де кільце застопорилося. Вже у ювелірному салоні можна приміряти прикраси на свій палець.

Але як підібрати кільце для пропозиції, якщо дівчина на заповітному пальці не носить нічого? У цій ситуації необхідно вдатися до допомоги подруг та рідних. Вони або знають розмір пальця дівчини, або можуть його непомітно дізнатися. А в таких ситуаціях жінки дуже винахідливі і із задоволенням нададуть допомогу.

На якому пальці носять каблучку для заручин?

Після отримання згоди від дівчини новоспечений наречений срібне або золоте кільце для заручин одягає дівчині на безіменний палець. У Європі заведено обирати праву руку, а у західних країнах – ліву. На якій руці носять заручальне кільце залежить в першу чергу від місця проживання. 

Вибір цей обумовлений кількома причинами. Але найпоширенішою відповіддю залишається думка древніх римлян та єгиптян, що саме через безіменний палець проходить вена, що йде безпосередньо у серце. На жаль, сучасна медицина спростувала цей факт і не знайшла даних для підтвердження такої теорії. Але багато хто воліє вірити таким романтичним традиціям і молоді пари із задоволенням їм слідують.

Існує серед дівчат ще одне бентежне питання - чи можна знімати заручне кільце до весілля? Є прикмети, що це несприятливий знак і такий вчинок може зруйнувати сімейне щастя. І краще до укладання шлюбу обідок не знімати. Але водночас велика кількість людей вважає це лише забобонами і безбоязно знімає та надягає кільця за бажанням. Але вирішувати лише нареченій і вона вільна надходити відповідно до своїх бажань.

Не менш важливе питання щодо правил носіння кілець - як носити заручальне кільце з обручкою? Суворих правил немає і дівчина вибирає на свій розсуд, як їй більше подобається. Вирішуючи заручне кільце яке вибрати краще відразу враховувати, наскільки гармонійно воно виглядатиме поряд з обручкою.

  1. Носити їх можна разом за схемою - першою надягають обручку, потім заручне кільце. Вважається, що обручка з'єднує сім'ю, тому має бути ближче до серця.

  2. Інший варіант носіння – на різних руках. У день весілля жінка переодягає прикрасу з правої руки на ліву і продовжує носити їх у такому порядку.

  3. Варіант носіння заручної прикраси на шиї на ланцюжку. Так воно завжди буде поруч і близько до серця.

  4. Останній спосіб – прибрати коштовність у скриньку та зберегти як сімейну реліквію для передачі майбутнім поколінням.

Вибір металу та каменю для заручального кільця

Тенденції у світі моди на заручні прикраси постійно видозмінюються і перед  питанням як вибрати кільце для пропозиції постають багато молодих людей. Світові тренди пропонують закоханим відсторонитися від перевіреної класики та придивитися до сучасних моделей з камінням оригінального огранювання, незвичайними вставками та формами і купити кільце для пропозиції в сучасному стилі:

  • заручальне кільце з діамантом з діамантом завжди в тренді. Але сьогодні огранювання каменю - багет, груша, принцеса чи серце модніші, ніж класичне коло.

  • прикраси стилю Halo дедалі більше привертають увагу молодят. Каблучка для заручин з діамантом виглядає ошатно, якщо центральний камінь оточений кристалами меншої каратності по колу.

  • найтрендовіші метали - біле золото і платина, оптимальним вважається заручальне кільце з білого золота. З цими металами гармонійно виглядають будь-які мінерали різного відтінку. Але поступово у світ ювелірної моди повертаються золоті каблучки для пропозиції із жовтого і червоного сплаву.

  • молодь із задоволенням обирає срібні каблучки для заручин, бо це символізує чистоту почуттів і метал вважається чистішим.

  • кольорові мінерали набирають популярності як насичений акцент у прикрасі або можуть бути яскравим доповненням до основного каменю. Золота каблучка для заручин із вставкою яскравого самоцвіту стане запорукою згоди коханої жінки. 

  • вироби в технології мікропаве мають вигляд, ніби вимощені дрібним камінням по всій поверхні. Оправу під ними складно розглянути та створюється ілюзія цільного матеріалу.

Щодо вставки каменю в заручне кільце, то вибір величезний. Класичним вибором був і залишається діамант у круглому ограновуванні. Але ювеліри пропонують вироби із сучасними формами, кількістю та способом кріплення каміння, а також вставки інших дорогоцінних мінералів.

  1. Даймонд. Ювеліри підкажуть як вибрати кільце заручин з діамантом. Для цього є ціла система оцінки каменів, з якою цілком може впоратися навіть пересічний користувач. Діамант легко поєднується з дорогоцінними сплавами, але найкраще виглядає в ограновуванні платини. Символізує чистоту помислів, відданість та щирість мотивів. А ось моделі з діамантовою крихтою краще оминути, адже вони символізують собою розбиті надії та крах планів.

  2. Сапфір добре поєднується з платиною, білим та лимонним золотом. Подарувати обраниці таку прикрасу означає вірність і мудрість, а також гарантію щасливого довгого подружнього життя в достатку.

  3. Смарагд в обрамленні золота – варіант для душевного спокою, гармонійних емоцій, а також для швидкого вирішення конфліктів та створення компромісів. Вважається, що якщо в кільці для заручин є смарагд, то з роками такий союз зміцнюватиметься.

  4. Рубін в оправі із червоного золота має статус класики. Такий камінь символізує любов і пристрасть, а також не дає почуттям слабшати. В прикрасах рубін має кращий вигляд соло і не терпить каменів-сусідів поряд із собою.

  5. Топаз у білому золоті чи платині підходить для зростання віри в себе та майбутнє, притягує удачу.

Не рекомендується вибирати моделі з темними або чорними мінералами, оскільки вони символізують сум. Не підходять моделі з перлами - вони призводять у життя молодят печаль і сльози. А також слід уникати виробів із опалом, адже такі  притягують нещастя.

Вибір металу та каменю для заручального кільця

Краще зробити сюрприз чи піти в магазин вибрати обручку разом?

Пропозиція руки і серця - перший крок до того, щоб купити обручки. Вибирають їх разом, але заручальне кільце обов'язково вибирає чоловік самостійно. Адже така прикраса має стати сюрпризом для дівчини.

Якщо ж вибір затягнувся і рішення ніяк не приходить і вкрай складно зупинитися на чомусь одному, то можна вийти із ситуації хитрим способом - зробити пропозицію з порожньою коробочкою. А всередину покласти записку: "А кільце ми виберемо разом". Граціозне рішення сподобається дівчині і тоді можна разом відвідати ювелірний салон.