Чоловічі сережки

Як правильно носити чоловічі сережки: поради експерта

Жінки носять сережки як приманку для привернення уваги до тендітної довгої шиї, високої зачіски, витончених вушок. За допомогою прикрас у мочку вуха жінки підкреслюють колір очей та сяйво шкіри та притягують погляди представників протилежної статі. Природно, такі прикраси улюблені дівчатами. Для чого тоді носять чоловічі сережки? Для багатьох стане відкриттям, що спочатку прикраси у вуха призначалися для чоловіків. Вони носили сережки задовго до жінок і згадки про такі вироби можна зустріти ще в Біблії.

Сьогодні інтерес до подібних прикрас став повсюдним і нікого не здивувати чоловічими прикрасами. Їх значення набуло нового змісту і за допомогою таких аксесуарів виражається індивідуальність та розкривається характер власника. Сучасна свобода вибору з домінуванням індивідуальності розширює горизонти можливостей для оптимізації та вдосконалення чоловічого гардеробу. Сильна стать вибирає прикраси у вуха, вважаючи це стильним та оригінальним способом самовираження. Інтерес до них зростає з кожним роком і сучасні модельєри та дизайнери впроваджують стильні вироби до модних новинок.

Історія чоловічих сережок: що означали сережки у вуха в різний час

Якщо розібратися, то чоловіча сережка у вухо – прикраса, яка з'явилася задовго до того, як жінки почали застосовувати цей аксесуар у своєму гардеробі та чоловіки проколювали вуха задовго до жінок. Вивчивши історію виникнення ювелірних прикрас, можна побачити, що більшість з них були вигадані та носилися виключно чоловіками. Античні представники світу навіть не могли й уявити, що настане час, коли жінки використовуватимуть такі чисто маскулінні вироби для декорування образу.

Археологічні розкопки 1991 року в Австрії виявили мумію чоловіка з проколотими вухами. що дало підстави вважати, що представники знаті носили вушні прикраси.

Чоловічі сережки були відмітним знаком чоловіків індійських первісних племен. Аксесуари використовувалися як знаки для релігійних і культурних обрядів і ритуалів. У багатьох племенах будь-які модифікації тіла були ознаками віку, а також положення в племені та достатку.

1920-ті роки ознаменувалися популярністю проколів у вухах для моряків та піратів. Забобонні на той час персони вважали, що якщо корабель потоне через аварію та їх тіла виявлять після краху, що сережка у вусі стане платою за поховання. Також символ означав, що людина обійшла з кораблем кругосвітню подорож, а також відзначала моряка, що вижив з потонулого корабля.

У середні віки як носити чоловічі сережки добре зналися злодії та розбійники. Цей аксесуар був ознакою приналежності до злодійського світу і визначав статус в ієрархії.

У Східній Європі сережки у вусі хлопчика означали, що він - єдиний син у сім'ї, відповідно його не можна забирати на війну.

Типи чоловічих сережок: особливості, відмінності

Сучасні моделі прикрас для чоловіків і умовності, як правильно носити чоловічі аксесуари, відрізняються від прийнятих раніше. Сучасний мачо навряд чи зверне увагу на прикраси, популярні при французькому дворі. У ті часи модною була елегантність та жіночність, тому сережки-шандельєри були поширені серед чоловіків не менше, ніж у жінок.

Сьогодні ж зручність та простота є основними пунктами при виборі прикрас. Вибираючи модель, слід спиратися на внутрішні відчуття, почуття моди та стилю. Найчастіше перевагою стають стримані лаконічні моделі. Чоловічі сережки часто мають характеристики:

  • окреслені лінії та геометричні кути

  • строгі конструкції та відсутність плавних ліній

  • максималізм і жодних компромісів

  • лаконічний стиль

Гвоздики-пусети для чоловіків

Вже класичним вибором сильної половини світу стали пусети для чоловіків. З такими моделями можна створити стильну комбінацію як із повсякденним, так і офісним стилем. Можна скласти парний образ із дівчиною, купивши пару пусет на двох – це вишукане рішення без слів підкреслити ваш статус.

Ця маленька деталь гардеробу стане свіжим поглядом на маскулінний образ та внесе ковток свіжого повітря у повсякденний вибір. Моделі в будь-якому дизайні, із вставками або без підкреслять елегантність та індивідуальність. Такі моделі без зайвих слів говорять про непересічність власника та здатність йти проти стереотипів.

Чоловічі сережки-кільця

Круглі моделі, які називаються конго, обирають волелюбні особи. Найчастіше це представники богемних професій – актори, художники, письменники, дизайнери та музиканти. Можна помітити такий характерний знак у байкерів, які зробили своїм вибором класичні круглі сережки в одне вухо.

Чи носять такі прикраси в офісній обстановці відповісти складно, але рідко можна побачити подібний аксесуар на так званих "білих комірцях". Чоловіча сережка кільце вимагає до себе певного стилю в одязі - джинси, часто рвані, об'ємний светр, майка-алкоголічка та недбала стрижка стануть чудовим обрамленням для подібних виробів.

Сучасним різновидом кілець у вуха стали тунелі, яким віддають перевагу молоді люди та представники модних субкультур. Нехай це досить екстравагантне видовище і багатьох може шокувати, але саме таке посилання і намагаються донести шляхом вдягання таких прикрас. Такі моделі візуально збільшують мочки вух і вводять образ у дисонанс.

Перші проколи тонелями існували ще в давнину в Азії та Африці і були аж ніяк не для краси а із сакральних міркувань. Навіть статуї Будди та Шиви мають подібні проколи.

Сережки в одне вухо для чоловіків

Сьогодні вже нікого не здивувати однією пірсингованою мочкою. Сережки в одне вухо для чоловіків - одне з найпоширеніших явищ чоловічої моди, адже носять їх не лише представники неформальної молоді. Пусет на закрутці, кулька, кільце або невеликий символ стали невід'ємною частиною серйозного чоловіка.

Якщо сьогодні нікого не шокувати ні буквою, ні складною геометричною фігурою у вухо, то раніше чоловіки носили виключно кільця всіляких інтерпретацій і прикраса була відображенням соціальної ієрархії.

За часів Стародавньої Русі чоловіча сережка золото була насамперед показником достатку та матеріального благополуччя. Золото могли дозволити собі лише заможні стани. А бідні люди обирали мідь, чоловіча сережка срібло говорила про невисокий дохід.

Пірати одягали сережку в одне вухо під час захоплення корабля. А ось моряки, які не мали до піратства відношення, користувалися правом носити такий символ після перетину екватора. Воїни за прикладом моряків одягали сережку після почесного поєдинку, результатом якого стала смерть одного або кількох ворогів.

Розквіт культури хіпі у ХХ столітті дозволили носити прикраси у вуха як символ перемоги, незалежності, а також демократії. Сьогодні ситуація залишилася незмінною і одинарна чоловіча сережка у вухо продовжує асоціюватися з сильною оригінальною особистістю, харизматичним характером та неординарним покликанням у житті. А ось стиль виконання, дизайн, матеріал виготовлення – це вже справа смаку.

Прикраса у вусі має не лише естетичний аспект, але також відбиває сюжетну концепцію. Навіть елементарна горошина або геометрична фігура мають свій сенс, а також у якому вусі носити сережку. Найпростіше інтерпретувати букву, в якій може бути зашифровано ім'я чи прізвище власника.

Вважається, що mono сережка у вусі – це ознака самотнього чоловіка. Але це докорінно неправильно, оскільки пари можуть розділяти пару – одна у хлопця, а інша – у коханої. Це також символ, але вже єдності.

Чоловіча сережка з діамантами у всі часи означала високе матеріальне становище людини та її смак. Замінити його можна виробом із срібла з вставкою ограненого фіаніту.

Сережки-обманки для чоловіків

Якщо хочеться розбавити образ і зробити стиль яскравішим, то можна застосувати сережки-обманки. Це можливість спробувати себе в новому образі, при цьому не роблячи прокол, відчути стильний аксесуар і свої відчуття. Для цього використовують кліпси, кафи або обманки, що імітують прокол. Їх виготовляють із золота, срібла, медичного сплаву, титану та інших матеріалів. Для одноразового випадку можна спробувати навіть виріб із недорогоцінного сплаву.

Як носити та з чим поєднувати чоловічі сережки

Аксесуари здатні додати пікантності образу, але як носити чоловічі сережки  та поєднувати, існує безліч суперечок. Існують негласні правила, як правильно носити чоловічі сережки:

  1. Вибираючи модель, уважно потрібно придивитися до кольору металу, щоб він ідеально підходив до відтінку шкіри та волосся. Якщо є борода, то дорогоцінний метал не повинен контрастувати з кольором волосся.

  2. При покупці сережок чоловік автоматично виглядає стильно та елегантно. Непомітний аксесуар дозволяє виглядати невимушено та вишукано. Вибрати модель з діамантами – завжди правильний варіант на всі випадки життя.

  3. Найчастіше вибір падає на моделі зі срібла чи білого золота. Цей колір є нейтральним і підходить до більшості образів, створюваних для чоловіків.

  4. Щоб носити прикраси з червоного або жовтого золота з підвісною частиною, слід ретельно продумати решту гардеробу, адже така прикраса має гармоніювати з багатим ансамблем.

  5. Незважаючи на вишуканий вигляд діамантових пусет, вони можуть також надати гламурну нотку у строгий діловий образ.

  6. Часто точаться дебати на тему, що означає сережка в правому вусі або що означає сережка в лівому вусі. Але такі забобони вже канули в лету і немає жодної різниці, в яку мочку одягати прикрасу. Це справа особистого вибору та переваги.

  7. Те саме стосується кількості прикрас. Можна носити сольну прикрасу або пару одночасно - прихованого сенсу цей вибір не передбачає. Якщо лаконічні гвоздики оптимально носити парою, то розкішні кільця помітного діаметра краще носити поодинці.