Як вибрати обручки

Як вибрати обручки

На просторах продукції  ювелірної майстерності представлено величезну різноманітність обручок, які різняться за формою, дизайном, обробкою поверхні, матеріалом виготовлення та складом. Це моделі традиційного виконання, із вставками діамантів та дорогоцінного каміння, варіанти з гравіюванням або алмазною обробкою. Молодята губляться в такому розмаїтті, адже моделі мають бути красивими та практичними. Як вибрати якісну обручку і зупинитися на одній моделі, визначає тільки пара. Потрібно прислухатися до себе і вивчити доступні варіанти.

Обручки з якого металу вибрати?

За традицією обручки виготовляють із дорогоцінних металів - золота, срібла або платини. Найчастіше пари зупиняються на класичному варіанті – золотих кільцях. На відміну від срібла вони не тьмяніють, не втрачають своєї яскравості і не темніють. А в порівнянні з платиною золоті каблучки більш доступні за ціною.

Далі потрібно визначити колір золота:

  • червоне
  • біле
  • лимонне
  • рожеве
  • комбінований колір.

Колір металу не впливає на якість кільця і залежить від лігатури, яка додається до металу. У класичне червоне золото додають мідь, у біле – платину та паладій, а у лимонне – срібло. Проба виробів відповідає загальноприйнятій на державному рівні – 585. Усі однакові за міцністю, виглядають яскраво та оригінально. Які каблучки краще вибрати, легко вирішити у ювелірному магазині при примірці.  Тому головна порада – вибирати той колір, який ви носите у повсякденному житті. Якщо ви віддаєте перевагу класичному червоному золоту і всі прикраси мають такий відтінок - то питання вирішено. Якщо ви носите срібло або інший холодний відтінок металу, то краще вибрати кільця з білого золота. Оптимальним вибором для багатьох стають комбіновані вироби – вони органічно вписуються в образ із будь-яким кольором металу. Провідні дизайнери сьогодні вводять в моду біметал і носити одночасно декілька видів або кольорів металу не вважається моветоном, а свідчить про гарний смак.

Стиль обручки

Найкраще підібрати моделі в єдиному стилі для пари, але це не догма. За відгуками стилістів придбати обручки з різним дизайнерським рішенням для наречених буде оригінально. Якими мають бути весільні кільця, вирішують разом. Часто чоловіки воліють стриманий дизайн, відсутність вставок та декоративних елементів. Дівчата, навпаки, серед оточуючих хочуть виділитися вибором або придбати модель з каменем. Набагато простіше підібрати розміри гладких кілець для пари.

Якщо ж вирішили купити кільця в єдиному стилі, то слід подбати про таке питання завчасно. Адже в магазині представлений модельний ряд, а в наявності може не виявитися потрібного розміру і потрібен час оформити замовлення та купити потрібну модель.

Стилі обручок

Поверхні обручок

На фото з червоних доріжок ми бачимо, як виглядають обручки знаменитостей та їхніх других половинок. Часто це стримані лаконічні моделі із вставками або без, що супроводжуються різноманітною обробкою поверхні кілець для надання гідного ефекту. Види поверхневої обробки кілець:

  • Матова рашпірована поверхня – груба обробка для отримання жорсткої матової текстури.
  • Пісочна матова поверхня нагадує розсипчастий пісок і має помітні вкраплення.
  • Рівне матування, на якому виділяються смуги та борозни, що мають рівні лінії, спрямовані паралельно.
  • Сатинова поверхня має невиражені борозни і шорсткості, які разом створюють ефект ніжної матовості.
  • Дзеркально відполіровані кільця. Яскраві моделі, які потребують час від часу повторної поліровки задля збереження свого зовнішнього вигляду.

Профіль кільця

Існує більше десяти різновидів профілів обручок. Форма зрізу відповідає за зручність носіння та практичність. Адже такий виріб має бути практичним та довговічним. Найбільш поширені дизайни:

  • Класичний профіль. Найпопулярніший і зручний з погляду практичності. У класичних гладких кільцях поверхня трохи опукла і прилягає до шкіри. Є варіанти, коли кільце з середини плоске – це повноважна модель з вагою від 4 г. Або кільце опукле зовні та увігнуте зсередини – це полегшені моделі, які виглядають масивно, але не відрізняються великою вагою.
  • Кільце шайба. Характеризується масивною вагою та рівним зрізом. Цей зріз можна використовувати для нанесення гравіювання або додавання декору. Це сучасна прикраса, але гострі кути можуть заважати у повсякденному носінні.
  • Рівні обручки. Різновид американки відрізняються від шайби наявністю скосу на зрізі. Вони менш масивні і комфортні в повсякденному носінні.
  • Круглі. Неширокі та практичні. Вони комфортно сідають на палець і виглядають стримано та лаконічно.
  • Комфорт - новий тренд у моді на обручки. На перший погляд вони схожі на класичні гладкі кільця, але зріз має овальний перетин. Такі моделі мають невелику площу зіткнення з шкірою та легко сідають на палець.

Профілі обручокКожна з цих моделей може доповнюватися інкрустацією діамантів, дорогоцінного каміння, емалі та інших вставок. Як правильно вибрати обручку на весілля - індивідуальне рішення, а світ сучасного ювелірного мистецтва подарує можливість втілити найсміливіші мрії.

Якою має бути ширина обручки

Багато пар прагнуть вибрати широкі та масивні моделі кілець, які видно здалеку (7-10 мм завширшки). Але постійне відчуття ваги такого виробу, поява неприємного відчуття під кільцем іноді змушують пари звертатися до магазину для покупки моделей іншої ваги та форми.

Важливо пам'ятати, що розмір кілець із різним діаметром відчуватиметься по-різному. Вузька та широка модель одного розміру відчуваються як два різні вироби. Вузькі моделі більш комфортні і будуть більш практичними.

Широке кільце також вимагає враховувати похибку піврозміру. Обов'язково потрібно перед покупкою якісно виміряти розмір. Якість обручок від їхньої ширини не залежить. Якою  має бути обручка, залежить від будови руки. На мініатюрній ручці масивні моделі виглядатимуть не гармонійно.